Mats Vänehem

Beskrivelse

Mats Vänehem er svensk illustrator og arkæolog.

Gennem årene har Mats Vänehem illustreret en lang række børnebøger. Heriblandt børnefagbogen VIKINGER og serierne om HALVDAN VIKING og RIDDERSKOLAN.

I 2016 modtog Mats Vänehem Carl von Linné-plaketten for bogen VIKINGER.

Læs mere

Seneste udgivelse

Vikinger

Vikingetiden er fascinerende, voldsom og fuld af eventyr. Det er den mest kendte periode fra vores fortid. Vi kender alle historierne om de vilde krigeres plyndringer og opdagelsesrejser, som bragte dem helt til Mellemøsten og Nordamerika. Men hvordan ved man hvordan de boede, levede og hvad de troede på?

Følg arkæologernes spændende arbejde, mens de finder spor i jorden efter en af vikingetidens storgårde. Her fortæller grave, stolpehuller, glemte skatte og spor efter dyre- og menneskeofringer om vikingernes fantastiske verden.

I bogen VIKINGER kommer man helt tæt på vikingernes liv og død, mens læseren kigger videnskaben over skulderen.

Bogen er præsenteret, oversat og bearbejdet til danske forhold og historie af Jeanette Varberg.   Arkæolog og museumsinspektør ved Moesgaard Museum. Hun har udgivet FORTIDENS SLAGMARKER, der fik forrygende anmeldelser, solgte godt og indbragte forfatteren DR’s Rosenkjærpris og Blixenprisen. Bogen betød, at Jeanette Varberg i dag er en meget aktiv foredragsholder, kommentator, debattør og ekspertskribent på DR’s hjemmeside og i Kristeligt Dagblad – og så kender vi hende som en af eksperterne fra DR’s store, flotte tv-serie om danmarkshistorien.

Bøger af Mats Vänehem

Tilføj til ønskeliste

Vikinger