Lars Johansson

Beskrivelse

Lars Johansson, født 1949, er forfatter og filminstruktør. Oprindelig er Lars Johansson uddannet fotograf fra Kulturhistorisk Museum, Randers i 1979, og filmfotograf fra Den Danske Filmskole i 1982. Siden 1985 har Lars Johansson dog fortrinsvis arbejdet som filminstruktør og manuskriptforfatter. Lars Johansson har instrueret en lang række kort- og dokumentarfilm, hvoraf flere har modtaget priser i ind- og udland. Det gælder ikke mindst DEN TYSKE HEMMELIGHED fra 2005.

Lars Johansson debuterede som forfatter i 2006 med den historiske roman SIGNE. Hovedpersonen er den autentiske kvindefigur Signe Gondrup, der under besættelsen forelskede sig i en tysk officer og rejste efter ham gennem det krigshærgede Tyskland i februar 1945. Bogen er blevet en bestseller, og er ind til videre trykt i flere end 60.000 eksemplarer.

Lars Johanssons anden roman, DANCING CHARLIE fra 2008, bygger også på historiske fakta. Her tager Lars Johansson udgangspunkt i den autentiske historie om de 1500 krigsfanger på en flydedok, der strandede på Langeland på besættelsens sidste dag, 4. maj 1945.

I 2014 udkom SIGNES HJEMKOMST. Denne bog begynder, hvor SIGNE sluttede: med Signes tilbagevenden til Danmark efter krigen.

Fotograf: Per Dreyer, 2014

Læs mere

Seneste udgivelse

Signes hjemkomst

Genudgivelse i maxi-paperback.

SIGNES HJEMKOMST er en selvstændig fortsættelse af  Lars Johanssons roman SIGNE fra 2006 og er som den baseret på den sande historie om Signe Gondrup, der under krigen forelskede sig i den tyske officer Felix Markworth og fulgte efter ham til Böhmen, da han blev udnævnt til at lede en våbenfabrik der. Kort efter måtte de sammen med hans tre små børn flygte fra Den Røde Hær tilbage til det sønderbombede Tyskland, hvor amerikanerne ventede.

En spændende og bevægende historie om en kvindeskæbne under 2. Verdenskrig - om forelskelse og overlevelse mod alle odds.

 

 

Bøger af Lars Johansson

Tilføj til ønskeliste

Signe

Tilføj til ønskeliste

Signes hjemkomst

Tilføj til ønskeliste

Dancing Charlie