Lars Hedebo Olsen

Beskrivelse

Født 1970. Cand.mag i historie og litteraturvidenskab og ansat på dagbladet Politiken som designskribent og kritiker. Tidligere programmedarbejder i DR, forskningsassistent på Arkitektskolen. Foredragsholder og forfatter til bøger om designerne Børge Mogensen og Kay Bojesen

Læs mere

Seneste udgivelse

Bjørn Wiinblad

 
Kunstneren Bjørn Wiinblad (1918-2006) blev uddannet på Kunstakademiet i København og brugte hele sit liv på at forskønne verden. Han tegnede plakater, lavede bogillustrationer, spisestel, teaterscenografier, keramiske fade, store gobeliner, glas, skulpturer og tekstiler. Men modsat mange af sine samtidige kunstnerkolleger søgte Wiinblad ikke det enkle udtryk. Han var ingen fortaler for modernismen – tværtimod. Hans ting kunne ikke blive overlæssede nok og han elskede orientens svungne linjer, kvinder med mandeløjne, farver og krusseduller.
I bogen følger vi Wiinblad fra han slår igennem i 1945 på et lille galleri i København og frem til hans alderdom i Det Blå Hus i Lyngby nord for København. Vi hører om hans opgaver for balletten, teatret, for porcelænsfabrikken Rosenthal i Sydtyskland, om hans kæmpe gobeliner til et storcenter i Dallas, USA og om hans folkelige udbredelse, der ofte var en torn i øjet på kultureliten. Wiinblad tjente mange penge – rigtig mange penge. Pengene brugte han til at have det sjovt og glæde sig selv og sine venner. Han havde adskillige boliger i både Danmark, Schweiz, Spanien og Tyskland.

Bøger af Lars Hedebo Olsen

Tilføj til ønskeliste

Bjørn Wiinblad

Tilføj til ønskeliste

Kay Bojesen: Linjen skal smile