Kaspar Rostrup

Beskrivelse

Kaspar Rostrup (f. 1940), dansk teater- og filminstruktør. Oprindelig uddannet skuespiller fra Det Kongelige Teaters og Aarhus Teaters Elevskole i 1966. Herefter kunstnerisk leder af teatret Vestergade 58 i Århus indtil 1968.

I 70’erne og 80’erne fortsatte Rostrup som freelance teater- og TV-instruktør med hele landet som arbejdsplads og med fokus på alternativt teater. I 1981 debut som filminstruktør med Jeppe på bjerget. I 1984 tiltrådte Rostrup som direktør for Gladsaxe Teater, hvor han fortsatte sit arbejde med den teaterform, der siden benævntes ”totalteater”.

Som instruktør af spillefilmen Dansen med Regitze (1989) og tv-serien Bryggeren (DR, 1996) opnåede Rostrup et folkeligt gennembrud og blev elsket i de danske tv-stuer. Dansen med Regitze modtog i 1989 fem Bodil-priser, heraf én i kategorien ”bedste danske film”, og fire Robertpriser, heraf én for ”årets danske spillefilm”. Samme år blev filmen oscarnomineret i kategorien ”bedste udenlandske film”.

I 2015 blev Kaspar Rostrup tildelt en Reumert-pris som ”Årets instruktør” for forestillingen Glasmenageriet på Folketeateret.

Bogen STORMFLODEN – erindringsbilleder markerer Kaspar Rostrups 50 års jubilæum i teaterverdenen. Den følger efter hans første erindringsbog, SØLVFLODEN (2012 på Muusmann’ Forlag), hvori han fortalte om sin barndom.

Fotograf: Miklos Szabo, 2016

Læs mere

Seneste udgivelse

Stormfloden

I erindringsbogen STORMFLODEN beskriver teater- og filminstruktøren Kaspar Rostrup (f. 1940) indlevende og malende sin  karriere inden for teater, film og tv. Han beretter om alle de unikke mennesker, der deltog lige fra begyndelsen af hans rejse i kunstens verden, og vi får et blik ind bag kulisserne i hans liv og virke i teateret og filmen lige fra den spæde start og til i dag, hvor hans værker er allemandseje i den danske befolkning.

Bogen handler om et menneske, der modigt bryder med fastlåste regler og traditioner, og som både søger og udforsker nye veje.

Det er en bog om at kæmpe og overleve, om at se nederlag i øjnene og smage sejrens sødme.

Det er også en bog både om sorg og om kærlighed, en bog om den livets og kunstens STORMFLOD, der nemt kan vælte én omkuld, hvis man ikke har sandsække og diger i orden.

STORMFLODEN markerer Kaspar Rostrups 50-års jubilæum i teaterverdenen.

Bøger af Kaspar Rostrup

Tilføj til ønskeliste

Stormfloden