Karl Aage Rasmussen

Beskrivelse

Karl Aage Rasmussen, født 1947, er en af de vigtigste moderne danske komponister.

Karl Aage Rasmussen han udmærker sig tillige ved at kunne skrive om musik som få: Essaysamlinger som KAN MAN HØRE TIDEN fra 1998 og HAR VERDEN EN KLANG fra 2000, biografier som DEN KREATIVE LØGN fra 2001 (om Glenn Gould), FORRYKT fra 2004 (om Robert Schumann) og JORD OG HIMMEL, LYT fra 2014 om Johan Sebastian Bach viser, at han kan skrive om musik, så alle kan forstå det. I 2016 udkom biografien SINDETS EKKO om Tjajkovskij.

Foto: Helene Krag Jespersen, 2008

Læs mere

Seneste udgivelse

En sørgmodig drøm om idyl

Karl Aage Rasmussen, født 1947, er klassisk komponist, men har efterhånden også et større forfatterskab bag sig, herunder en række bøger og komponister: Rober t Schumann, Gustav Mahler, John Cage, Johann Sebastian Bach og senest Pjotr Tjaikovskij.

Nu er turen kommet til en anden af de helt store, Johannes Brahms. Bogen fortæller i kronologisk orden om Brahms´ opvækst i et havnekvarter i Hamburg, hvor han blev født i 1833, og hvor hans far var musiker. Han begyndte at spille klaver som otteårig og gav som femtenårig sin første koncert. Han boede siden i Göttingen og Düsseldorf, hvor han traf Robert Schumann, hvis enke, Clara Schumann, han havde en lidenskabelig kærlighedsaffære med. Han holdt koncerter i ind- og udland, bl.a. i Danmark, og boede i sine sidste år i Wien.

Brahms blev i levende live fejret for sin musik, og den har holdt sig på den klassiske musiks standardrepertoire lige siden, - og her får man en både oplysende og underholdende introduktion til den.