Kari Hotakainen

Beskrivelse

Kari Hotakainen, f. 1957, er finsk forfatter.

Han debuterede 1982 med en digtsamling, men er kendt for en række romaner, hvoraf de seneste kredser om mænd, der er besat af et projekt, fx samfundssatiren Hjemmefronten, der skildrer kønskrig og moderne grådighedskultur ud fra en kriseramt mands synsvinkel. Romanen indbragte ham Nordisk Råds Litteraturpris 2004. Hans lakoniske stil, der rummer en stor humor med underbund i både raseri og melankoli, præger også Isaak-katedralen fra 2006.

Læs mere

Seneste udgivelse

Naturens lov

Jordvarmeinstallatøren Rautala vågner op på hospitalets intensivafdeling efter et biluheld og kan ikke bevæge sig. At ligge lænket til sengen og langsomt komme tilbage til livet er ikke helt ligetil, når man ud over sine fysiske mén også skal kæmpe med de psykiske – med absurde feberdrømme iblandet nyhedsstumper ude fra omverdenen, hvor der skæres i velfærdsydelserne – med spøjse og belastende medpatienter – og med en gryende forståelse af, hvor mange skattekroner ens behandling har kostet, og hvor lidt man har fortjent den, når man som selvstændig erhvervsdrivende har snydt i skat og arbejdet sort.

Udover Rautala møder vi en lang række bipersoner. Heriblandt sygeplejersken Laura, der kæmper med at få det hele til at hænge sammen, nu hvor nedskæringerne rammer sundhedssektoren. For at klare den fortravlede hverdag låser hun sig nogle gange inde i rengøringsrummet på hospitalet og hører Megadeth for fuld skrue.

Rautala bekymrer sig også om sin famile: Faren Väinö, der passer konen Kerttu, som sidder i rullestol. Den højgravide datter Mira, som Rautala er raget uklar med på grund af hendes venstreorienterede holdninger. Rautalas kollega Mika, der krydrer fortællingen ved at købe et får til Rautala, så det kan underholde ham, mens han ligger på hospitalet. Fåret, Freddie, kommer dog til at ende sine dage på en helt anden måde end først tiltænkt.

Bøger af Kari Hotakainen

Tilføj til ønskeliste

Naturens lov

Tilføj til ønskeliste

Eftermæle

Tilføj til ønskeliste

Isaak-katedralen

Tilføj til ønskeliste

Hjemmefronten