Kåre Lauring

Beskrivelse

Kåre Lauring er født 1947 på Frederiksberg. Fra 1973 begyndte Kåre Lauring at studere historie ved Københavns Universitet. Siden 1987 har Kåre Lauring været ansat som inspektør på Handels- og Søfartsmuseet på Kronborg. I sit arbejde ved museet har Kåre Lauring især beskæftiget sig med dansk og international kolonihistorie, den danske handelsflåde under Anden Verdenskrig samt handelsflådens historie efter 1945. Disse ekspertområder lægger stof til Kåre Laurings imponerende række af historiebøger.

Ud over artikler i diverse videnskabelige tidsskrifter og årbøger har Kåre Lauring skrevet en række historiebøger, heriblandt REJSEN TIL MADAGASKAR fra 1987, KØBMAND, SØMAND OG SUPERCARGO – GUIDE TIL DEN FLORISSANTE HANDELS KØBENHAVN fra 1998, BYEN BRÆNDER. KØBENHAVNS BRAND 1728 fra 2003 og MED BOMBER OG TORPEDOER. KAPTAJN MARTIN BANTZ ERINDRINGER FRA 1940 TIL 1945 fra 2004. Kåre Lauring udgav i 2015 bogen KØBENHAVNERLIV 1940-1945. I denne rigt illustrerede bog fortæller Kåre Lauring vidende og veloplagt om københavnernes liv og hverdag under besættelsen. År for år skildrer Kåre Lauring de store og væsentlige begivenheder, som satte deres præg på, hvordan krigen formede livet i København. Men hovedtemaet er for Kåre Lauring fortællingen om de almindelige københavnere og det liv, de levede i en periode, hvor krigen og besættelsen betød, at dagligdagen blev forandret. Derudover har Kåre Lauring været billedredaktør på syvbindsværket DANSK SØFARTSHISTORIE fra 1997-2011.

Læs mere

Seneste udgivelse

Københavnerliv

Vidende og veloplagt fortæller Kåre Lauring levende om københavnernes liv og hverdag under besættelsen i Københavnerliv 1940-1945. År for år fortæller han selvfølgelig om de store og væsentlige begivenheder fra besættelsen til befrielsen, som satte deres præg på, hvordan krigen formede livet i København, men hovedtemaet er liv og mennesker: fortællingen om de almindelige københavnere og det liv, de levede i en periode, hvor krigen og besættelsen betød, at dagligdagen blev forandret – med stemmer fra en række af de mennesker, der har skrevet om deres liv i krigens tid.

Bøger af Kåre Lauring

Tilføj til ønskeliste

Københavnerliv

Tilføj til ønskeliste

Københavnerliv

Tilføj til ønskeliste

Københavns havn 1840-1940