Jon Ranheimsæter

Beskrivelse

Jon Ranheimsæter, født 1947 i Oslo, nu bosat i Danmark, er uddannet Cand. Mag. i engelsk, spansk og religionshistorie og arbejder som illustrator og forfatter.

Gennem årene har Jon Reinhamsæter illustreret mange forskelligartede bøger for børn og unge bl.a. Louis Jensens KRYSTALMANDEN, Glen Ringtveds BENNY BØF-FUGL OG ANDRE HISTORIER FRA CIRKUS BAMBINO og DRENGEN DER VILLE VÆRE BANGE og MIN FAR, som han også selv skrev.

Jon Ranheimsæter har vundet flere priser bl.a. Kulturministeriets Illustratorpris, Børnebibliotekarernes Kulturpris og Forening for Boghaandværks Diplom 1989.

Læs mere

Seneste udgivelse

Lars og Lone alene hjemme

En gennemført amoralsk billedbog fyldt med grove løjer, som nok skal sætte gang i adrenalinet ikke mindst hos den voksne formidler. Lars og Lone skal være alene hjemme og benytter lejligheden til at afprøve fars motorsav, ryge, drikke rensebenzin, sætte ild til, lege kannibaler og til sidst sprænge huset i luften. I bedste tegnefilmstil har de ekstreme handlinger ingen alvorlige konsekvenser. Afsavede legemsdele sættes på igen (ingen blod), og børnene klarer både at drikke gift, blive kogt og sprængt i luften. Den hjemvendte far bemærker dårligt, hvad der er sket, men konstaterer lettet, at børnene ikke har kedet sig. Den groteske handling, der er en slags virkeliggørelse af forældres værste mareridt, udspilles i et levende, men tegnemæssigt stramt og enkelt univers, uden overflødige detaljer. Mange små forløb veksler med store billeder i et grafisk vellykket og farvemæssigt velafstemt univers. Den underspillede humor giver det ellers realistiske univers et farceagtigt præg, som leder tanken hen på tegnefilme ns ofte grotesk overdrevene handlinger. En velgennemført joke for børn fra ca. 4 år, som formentlig vil nyde at se alt det forbudte ført ud i livet og modige voksne med sans for slapstick-humor. Vibeke Munch Kofoed
© IBC

Bøger af Jon Ranheimsæter

Tilføj til ønskeliste

Lars og Lone alene hjemme