Jens Thomsen

Beskrivelse

Jens Thomsen er tidligere erhvervsjournalist ved blandt andre Berlingske Tidende og Børsens Nyhedsmagasin samt EU-korrespondent for Ritzaus Bureau og Børsen.

Jens Thomsen dækkede det danske EU-formandskab og de afsluttende forhandlinger om Østudvidelsen i 2002 for Ritzau samt optagelsen af de ti nye medlemsstater i 2004 og Rumænien og Bulgarien i 2007. Han har sammenlagt arbejdet mere end ti år i Bruxelles som EU-korrespondent og konsulent og har uddannelser som journalist og cand.mag.

Læs mere

Seneste udgivelse

EU-formandskabet 2002 - Den danske ledelseskanon, 11

Den ledelsesbedrift, som denne bog beskriver, er enestående i dansk politisk historie. De afsluttende forhandlinger om EU’s Østudvidelse under dansk ledelse i 2002 var en international politisk ledelsesbedrift i en vægtklasse, hvor danske ministre og embedsmænd normalt ikke får lov til at sidde for bordenden. Østudvidelsen var det endelige opgør med Anden Verdenskrig og Den Kolde Krig i Europa og er en historisk milepæl for Europa. Opgaven var enorm for det danske EU-formandskab, og politisk risikabel. Dygtig planlægning, dyb indsigt i EU-samarbejdet og politisk mod sikrede successen, så ti nye medlemslande kunne optages i EU i 2004 og yderligere to i 2007.

Hvad er det, der gør, at nogle virksomheder og organisationer klarer sig særlig godt og skaber vækst, arbejdspladser og livskvalitet til glæde for mange?
Det er det spørgsmål, Den danske ledelseskanon forsøger at give et svar på ved at skildre 12 af de største ledelsesbedrifter i Danmark siden Anden Verdenskrig. Se de andre titler i Den danske ledelseskanon.

Bøger af Jens Thomsen