Jens Christian Grøndahl

Beskrivelse

Jens Christian Grøndahl, født 1959, er ophavsmand til et stort internationalt og prisbelønnet forfatterskab, der er lige så udbredt i Frankrig, Holland og Belgien som i Danmark.

Jens Christian Grøndahl skabte med romaner som TAVSHED I OKTOBER fra 1996 og LUCCA fra 1998 sig et stort publikum. I dag tæller hans forfatterskab mere end 30 bøger, herunder romaner, essays, børnebøger, skuespil og en selvbiografi.

Jens Christian Grøndahl fremhæves ofte for sin evne til at fremstille eksistentielle konflikter og psykologiske relationer. I udlandet er Jens Christian Grøndahl blevet sammenlignet med bl.a. Anton Tjekhov og Albert Camus. Jens Christian Grøndahls hovedtema er ensomhedens grundvilkår, der undersøges gennem kærligheden mellem mennesker med fokus på deres livshistorie og valg.

Jens Christian Grøndahls romaner udkommer i over 30 lande og optræder jævnligt på toneangivende kritiker- og bestsellerlister verden over.

Jens Christian Grøndahl bl.a. modtaget Boghandlernes Gyldne Laurbær for romanen LUCCA. Desuden blev han den første modtager af Danske Banks Litteraturpris for ET ANDET LYS fra 2002. Jens Christian Grøndahl er desuden blevet tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse samt den franske orden Chevalier dans l'ordre des Arts et des Lettres som en hædersbevisning for sit bidrag til skønlitteraturen i Frankrig.

I 2015 VEJEN TIL BETHLELEM. Her genfortæller Jens Christian Grøndahl den kendte bibelfortælling om Josef og Marias færd til Bethlehem – men set fra Josefs perspektiv.

Fotograf: Lærke Posselt 2018

Læs mere

Seneste udgivelse

Tit er jeg glad

Jens Christian Grøndahl har med Tit er jeg glad skrevet om den svære situation, som en stedmor står i, når to sønners far dør. Historien er henvendt til deres døde mor. En udfordrende og svær livssituation, som bare skal tackles, og det viser Jens Christian Grøndahl på klogeste vis.