Jane Thoning Callesen

Beskrivelse

Læs mere

Seneste udgivelse

En blid start - for dig og dit barn

Må man amme en 3-årig eller dele dyner med sin baby? Og er det bedst at bære sit barn tæt på kroppen i en slynge?

Den første danske bog om begrebet Attachment Parenting

I 2012 trådte en kvinde frem på forsiden af Time Magazine under overskriften “Are You Mom Enough?”. Hendes ene bryst var blottet; og ved siden af hende stod hendes 3-årige søn på en skammel og fik sig en ammetår. Forsiden, der vakte massiv debat både i USA og herhjemme, var appetitvækker på en artikelserie om Attachment Parenting – en blid og lydhør forældrefilosofi, der i Danmark kendes under navnet ‘ifavn’.

En blid start er den første danske bog om Attachment Parenting-filosofien, der beskriver, hvordan blid og lydhør omsorg kan styrke båndet mellem mor, far og barn og bidrage til, at vores børn udvikler sig til stærke; harmoniske og selvstændige individer.

Nogle af elementerne i Attachment Parenting er lidt kontroversielle – eksempelvis anbefales langtidsamning, samsovning og slynger som redskaber til at dyrke nærheden. Men der ligger et solidt videnskabeligt fundament bag Attachment Parenting-filosofiens antagelser om, at den blide tilgang nok er bedre for vores børn end den strøm af grådkvalte sovekure og time-out-opdragelsesmodeller, der har domineret forældrehåndbøgerne de seneste år.

Bogens sysnpunkter bakkes op af interviews med otte anerkendte danske fagpersoner; heriblandt psykologerne Susan Hart og John Halse, børneforsker Erik Sigsgaard og jordemoder Pia Hern.

En blid start er skrevet af journalist Jane Thoning Callesen; der deltog aktivt i debatten med sine speltmors-bekendelser i Berlingske Tidende i januar 2012, og som står bag websitet hjemmeunger.dk. Privat har hun selv brugt Attachment Parenting-redskaberne med sine egne børn.

Bøger af Jane Thoning Callesen