Jan Wallentin

Beskrivelse

Jan Thomas Valentin Wallentin, f.1970, er svensk journalist og forfatter.

Han præsenterer sig selv og romanen Strindbergs stjerne sådan her:

Tanken med Strindbergs stjärna var att skriva en page turner som inte byggde på blod. Jag var trött på de alltmer utspekulerade våldsbeskrivningarna i deckare och thrillers, som numera gränsar till sadism. Istället ville jag försöka skriva en roman som var fullständigt oförutsägbar. Läsaren skulle få svårt att avgöra var gränserna gick mellan fiktion och historiska fakta, och intrigen skulle vandra mellan genrerna. Det skulle börja som en svensk dussindeckare, sedan utvecklas till en thriller á la Hitchcock, från det gå över till att bli en äventyrshistoria, en jakt efter en helig Graal, och efter det bli… ja, något helt annat.

I grunden är jag journalist, och fram till för något år sedan arbetade jag som reporter på nyhetsprogrammet Aktuellt, på Sveriges Television. Sedan Strindbergs stjärna publicerades har ingenting riktigt varit sig riktigt likt i mitt liv, förutom möjligen det faktum att jag fortfarande lever tillsammans med en älskad hustru och tre mycket små barn. Jag är 41 år gammal och skriver numera på heltid, vilket sannerligen är ett oväntat privilegium.

Læs mere

Seneste udgivelse

Strindbergs stjerne

Den øde arktiske is i slutningen af det 19. århundrede. Tre svenske polarforskere forsvinder efter en opsigtsvækkende ballonfærd med destination Nordpolen. Deres lig findes først 30 år senere. Hvad den unge fysiker Nils Strindberg og hans makkere døde af, er der ingen som ved med sikkerhed. Og kun få, der kender til det egentlige formål med den eventyrlige ekspedition. Kun få ved, at den unge fysiker Niels Strindberg i sin oppakning havde et kors og en stjerne af ukendt oprindelse.

Men hundrede år efter den eventyrlige luftfærd gør amatørdykkeren Erik Hall et både mærkeligt og gruopvækkende fund i en gammel mineskakt i nærheden af den svenske by Falun. Et lig som ingen savner. Da pressen efter et par dages intensiv bevågning får at vide, at det drejer sig om et dødsfald fra begyndelsen af det 20. århundrede, kølnes interessen. Men for Erik Hall, der fandt mere i minen end han fortæller politiet, bliver fundet skæbnesvangert - og dykkerturen hans sidste.

For i andre kredse vågner interessen nu for alvor. Forskellige lyssky organisationer og personer drages mod den lille flække i Sverige. Det rapporteres nemlig, at liget holdt et gammelt kors i et fast greb. Historikeren Don Titelman, der selv har mørke fortidsskygger hvilende over sig i skikkelse af sin gamle farmor, der kun med nød og næppe undslap nazisternes dødslejre, hører ved et tilfælde om korset. Og mod sin vilje befinder han sig pludselig i centrum af en hæsblæsende jagt ned gennem Europa - og gennem den europæiske krigshistorie - i jagten på den stjerne, som udgør den anden del af nøglen.

"Strindbergs stjerne" er en spændingsroman om hemmelig viden og menneskelig ondskab med mørke kapitler fra krigens og udryddelsernes århundrede.

Bøger af Jan Wallentin

Tilføj til ønskeliste

Strindbergs stjerne