Jakob Sørensen

Beskrivelse

Jakob Sørensen (f. 1973). Ph.d. i historie, lektor ved KVUC og tidligere museumsinspektør på Frihedsmuseet. Jakob Sørensen har blandt andet skrevet For Danmarks Ære – Danskere i allieret krigstjeneste 1939-45 (2011) og Operation Overlord – Historien om D-dagen (2004) og er medforfatter til Danmark besat – krig og hverdag 1940-45 (2009).

Foto: Tine Lemvigh, 2014

Læs mere

Seneste udgivelse

Fra pistol til pedalbil

For de fleste danskere dukker en lang række billeder op; når vi tænker på besættelsestiden. Flyvesedlen med Oprop forfattet på gebrokkent dansk. Mørklægningsgardinerne. Cyklerne med dæk af tovværk. Swingpjatterne. Smørmærker. Jernbanesabotage. Frihedskæmpere som Citronen; der tog kampen op med de midler; de havde.

 

Fra pistol til pedalbil er en anderledes bog om besættelsen; der tager udgangspunkt i mange af de billeder; der for mange danskere former besættelsestiden. Historikerne Esben Kjeldbæk og Jakob Sørensen har samlet en række genstande og fænomener fra 1940-45; der i særlig grad har formet vores erindring om de år; hvor Danmark var besat. Forfatterne ruller fortællingerne ud. Historien trækkes ud af genstandene; og samtidig placeres genstandene i deres historiske sammenhæng.

 

Bogen kan læses kronologisk; bruges som opslagsværk og den kan benyttes på tværs af generationer som samtalebog.

Bøger af Jakob Sørensen

Tilføj til ønskeliste

Fra pistol til pedalbil

Tilføj til ønskeliste

Spøgelsesfronten

Jakob Sørensen