Irene Pedersen

Beskrivelse

Irene Pedersen, født 1952, er forfatter og bachelor i historie og filmvidenskab. Irene Pedersen debuterede i 1990 med børnebogen LØVENDALS GALEJ og har siden udgivet en række bøger, primært rettet mod børn og unge. De kredser både om hverdagslivets fortrædeligheder, men inddrager også diverse samfundsaktuelle problemer som fx. Nynazisme i NAZIARKIVERNE fra 2009. Med romanen GENNEMKØRENDE TOG fra 2011 tegnes et portræt af en ung mand, der hvirvles mod samfundets bund.

I 2012 debuterede hun som spændingsforfatter med romanen [INTET NUMMER], en frysende skildring af en families kamp mod en stalkers eskalerende overvågning og destruktion af deres liv.

Ved siden af forfatterskabet leder IRENE PEDERSEN Skriveskolen Hemingway og underviser på både lange og korte skrivekurser.

Fotograf: Ditte Amanda Pedersen

Læs mere

Seneste udgivelse

Gale hunde

Doric er kroat og flygtning fra krigen i Eksjugoslavien. Tennas bror Christian døde som dansk FN-soldat under den fredsbevarende mission i landet. De to møder hinanden, da Tenna vil lave en film om brorens gamle veteran-kammerater, og de bliver kærester. Selv om Doric vægrer sig, tvinger hun ham med tilbage til hjemlandet for at finde ud af, hvad der egentlig skete under krigen.
"Gale hunde" er en nuanceret, spændende og meget fortættet fortalt roman om krigens kompleksitet og de dødelige mentale sår, man kan pådrage sig under de rædsler, som altid udspiller sig i væbnede konflikter.

Bøger af Irene Pedersen

Tilføj til ønskeliste

Gale hunde

Tilføj til ønskeliste

[intet nummer]