Ib Spang Olsen

Beskrivelse

Ib Spang Olsen, 1921 – 2012, havde en lærereksamen, var uddannet fra kunstakademiet og arbejdede som tegner, grafiker, illustrator og forfatter.

Siden han debuterede i 1946 er det blevet til næsten 100 værker af forskellig art. Især er han kendt for sine illustrationer til mange af Halfdan Rasmussens værker heriblandt HALFDANS ABC, BØRNERIM. Af vigtige værker bør også nævnes, MARIEHØNEN, DRENGEN I MÅNEN og DET LILLE LOKOMOTIV, der alle er med i samlingen IB SPANG OLSENS BEDSTE.

Gennem sin karriere har Ib Spang Olsen modtaget adskillige priser og hædersbevisninger bl.a. Kulturministeriets Børnebogspris i 1963 for DRENGEN I MÅNEN, H. C. Andersen-medaljen i 1972 og Kulturministeriets Illustratorpris i 1980.

Foto: Gregers Nielsen

Læs mere

Seneste udgivelse

De syv første år

Revideret og opdateret udgave.

Hvordan kom din pige til verden. Var hun stor, lille, tyk, rødhåret eller total skaldet? Ib Spang Olsens klassiker giver dig mulighed for at skrive og indsætte tekster og fotos fra hendes første syv år. Den første tand? Av! 2-års fødselsdagen med lagkage? Yes! en "fylde-ud-bog" af den gammeldags med gode slags, som forældre kan hygge sig med, og som pigen en gang vil elske.