Henrik Tüchsen

Beskrivelse

Henrik Tüchsen, født 27. juli 1962, er uddannet journalist og har i en lang årrække været ansat på Børsen og Berlingske, hvor han i flere år dækkede udviklingen i den danske kødindustri. Han er i dag bl.a. redaktør på et erhvervssite under JP/Politikens Hus, FødevareWatch, der dækker føde- og drikkevareindustrien i ind- og udland. Han er forfatter eller medforfatter til en række erhvervsbøger, herunder biografier om erhvervsfolkene Asger Aamund og Michael Pram Rasmussen og forsvarsadvokat Ebbe Mogensen.

Uddannelser og job:
1981: Nysproglig student, Randers Amtsgymnasium

1982: Handelsstudent, Handelsgymnasiet i Randers

1983: Officer af Reserven fra Hærens Kampskole

1989: Journalist fra Danmarks Journalisthøjskole

1989-2008: Ansættelser på Berlingske Erhverv, Børsen og senest Business.dk som redaktør

2009- : Kommunikationsrådgiver, erhvervsforfatter

Bogudgivelser:
The American Dream (JP Forlag)
Manden de kaldte særlig egnet (JP Forlag sammen med Søren Funch)
Bedrag (Gyldendal Business sammen med Dorte Toft)
Aamund (Gyldendal Business sammen med Søren Funch)

Læs mere

Seneste udgivelse

Da andelen satte sig på flæsket - Den danske ledelseskanon, 6

Denne bog handler om den danske svinesektor. Hvordan er den blevet så stor og magtfuld - og har fået den internationale succes?

Læs om andelsbevægelsen, der satte sig på flæsket. I dag er sektoren verdens største eksportør af svinekød og henter mange milliarder eksportkroner hjem til Danmark. Hvordan blev den til, og hvem var frontløberne? Det er en bog om magtkampe, fusionsbølger, politisk lobbyisme på højeste plan, genetik, moderne svinefarme og gammeldags landmandskab.

Andelsledelse har været en succes for en lang række virksomheder og har gjort slagterierne til den store internationale succes som de er i dag.

Bogen er en del af Den danske ledelseskanon.