Henrik Marstal

Beskrivelse

Henrik Marstal, født 1966, er dansk musiker, komponist, producer og forfatter. Han har som musiker arbejdet med aspekter af rock, pop og electronica samt været aktiv som komponist og tekstsforfatter i flere sammenhænge.

Henrik Marstal har desuden udgivet en række fagbøger primært relateret til musik, herunder JEG LYTTER – ALTSÅ ER JEG fra 2010 og PRØV OG HØR fra 2014. Henrik Marstal har gennem en årrække debatteret musik, medier, køn og kultur, og han har blogget for Information og siden 2012 for Politiken. Endelig har Henrik Marstal en musikpolitisk baggrund, blandt andet som medlem af Statens Kunstfond.

Fotograf: Morten Holtum, 2008

Læs mere

Seneste udgivelse

Breve fra en kønsforræder

Kønsdebatten raser. Det er årtier siden vi sidst har set samme frekvens af indlæg i den offentlige debat om ligestilling kropsidealer sexisme kønsdiskrimination kvinder og mænds roller i parforholdet i familien i samfundet.     Henrik /Marstal /raser. /Som en /af /landets /mest /markante /køns- og /ligestillingsdebattører der samtidig er mand er han blevet stemplet som kønsforræder af sine egne. Af dem der på papiret er ligesom ham: hvide heteroseksuelle mænd.       Men det er ikke det Henrik Marstal raser over: Han insisterer på at vi langt fra har reel ligestilling mellem kønnene. At alle mænd har et ansvar for situationen. At uligestillingen også skader mændene. Og han vil gerne forklare den helt almindelige  hvide heteroseksuelle mand (og alle andre der har lyst til at læse med) hvorfor det er sådan. Og hvordan der kan ændres på det.      Breve fra en kønsforræder er ni åbne breve til en hvid heteroseksuel mand. Med afsæt i eksempler fra hverdagen og aktuelle kønsdebatter i ind- og udland forklarer Henrik Marstal hvad han og andre ligestillingsfortalere mener når de bruger og problematiserer begreber som patriarkatet sexisme  male entitlement  heteronormativitet voldtægtskultur og privilegieblindhed. Samtidig opridser brevene de historiske begivenheder og tendenser der har formet mandens selvopfattelse i dag.      Henrik /Marstal /er /kønsdebattør og blogger blandt andet om køn og kultur for Politiken. Desuden er han musiker producer ph.d. i musikvidenskab lektor ved Rytmisk Musikkonservatorium og medlem af Statens Kunstfond.

Bøger af Henrik Marstal

Tilføj til ønskeliste

Prøv og hør

Tilføj til ønskeliste

Arvo Pärt

Henrik Marstal