Henning Haack

Beskrivelse

Henning Haack er geofysiker. Han er ansvarlig for meteoritsamlingen på Statens Naturhistoriske Museum under Københavns Universitet og er en del af Grundforskningscenteret ”Centre for Star and Planet Formation”, der åbnede på Statens Naturhistoriske Museum i 2010. Mange vil kende ham, fordi han optræder i medierne, når der er nyheder om meteoritter.
Henning Haack har forsket i meteoritter i 25 år. Han er oprindelig uddannet fra Københavns Universitet og har desuden været ansat på University of Hawaii, Odense Universitet og Danmarks Tekniske Universitet. Han har deltaget i ekspeditioner til Antarktis og Grønland for at søge efter meteoritter. Desuden er han forfatter til en lang række videnskabelige og populærvidenskabelige artikler om meteoritter, Solsystemet og vulkansk aktivitet på Mars, en flittig foredragsholder og ansvarlig for den nyeste, permanente udstilling om Solsystemet på Geologisk Museum.

Læs mere

Seneste udgivelse

Meteoritter

Denne bog fortæller levende om berømte meteoritter og de kratere, de efterlader på Jordens overflade. Der er eksempler fra hele verden. Bl.a. det nedslag, som udslettede dinosaurerne fra Jordens overflade. Det kæmpemæssige Tunguska-nedslag i Sibirien, hvis meteorit eksploderede med en kraft, der var 1000 gange større end Hiroshima-bombens. Blandt de danske kan nævnes Århus-meteoritten fra 1951 og Maribo-meteoritten fra 2009. 

Bøger af Henning Haack

Tilføj til ønskeliste

Meteoritter