Gunnhild Øyehaug

Beskrivelse

Gunnhild Øyehaug, født 1975, er norsk forfatter og digter. Hun debuterede med digtsamlingen SLAVEN AV BLÅBÆRET fra 1998 og hendes novellesamling KNUTAR blev i 2004 nomineret til Brageprisen.

Gunnhild Øyehaug fik sit store publikumsgennembrud med VENTE, BLINKE fra 2008, som også indbragte hende Sult-prisen, en af de vigtigste litterære priser i Norge. VENTE, BLINKE er filmatiseret i 2015 under titlen KVINDER I FOR STORE HERRESKJORTER.

Læs mere

Seneste udgivelse

Undis Brekke

Hun er 38 år gammel og sidder til en julefrokost og stirrer på et fårehoved. For ganske få år siden var hun en litterær stjerne, debuterende forfatter og lovende ph.d.-studerende i Litteraturvidenskab på Universitetet i Bergen. Nu er hun ramt af skriveblokering både som forfatter og akademiker, har ikke fået afleveret sin ph.d.-afhandling og er netop blevet ansat til at undervise nordiskstuderende på universitetscenteret i den lille by hun kommer fra. Hun hader at undervise. Desuden er hun præmenstruel. Foruden fårehovedet bliver hun til julefrokosten konfronteret med gamle minder, forelskelser og ydmygelser som hun har forsøgt at fortrænge. Hvordan forsvarer man sine egne værdier, hvordan forholder man sig til sin mor som er flyttet ud på en lille ø da man var tolv, og hvordan spiser man et røget fårehoved?

Bøger af Gunnhild Øyehaug

Tilføj til ønskeliste

Undis Brekke