Elizabeth Strout

Beskrivelse

Elizabeth Strout er én af USA's mest anerkendte forfattere. Hun fik sit internationale gennembrud med den Pulitzerprisvindende roman/novellesamling Olive Kitteridge, udgivet på dansk af Batzer & Co i 2010. Bogen er siden blevet en Emmy-prisbelønnet tv-serie med Frances McDormand i rollen som den pensionerede lærer Olive, der altid kommer på kant med verden. Elizabeth Strout har skrevet i alt fem romaner. Mit navn er Lucy Barton er hendes anden roman på dansk, og den røg direkte ind på førstepladsen på New York Times’ bestsellerliste ved udgivelsen i USA. Foråret 2018 udgiver vi Strouts novellesamling Anything Is Possible. I de otte noveller møder vi nogle af de personer fra den lille by i Midtvesten, som vi har stiftet bekendtskab med i Mit navn er Lucy Barton. Novellesamlingen udkommer sommeren 2017 i USA og i et førsteoplag på 200.000 eksemplarer!

Foto: Leonardo Cendamo

Læs mere

Seneste udgivelse

Mit navn er Lucy Barton

Lucy Barton har svært ved at genvinde kræfterne efter en blindtarmsoperation. Hendes mor, som hun ikke har talt med i næsten tyve år, kommer og besøger hende på hospitalet på Manhattan. Småsladder om familie og bekendte fra den lille by i Illinois, hvor Lucy er vokset op, bringer dem lidt tættere på hinanden, men lige under overfladen syder de konflikter og længsler, der har formet hele Lucys tilværelse: hendes flugt fra en plaget opvækst, drømmen om at blive forfatter, hendes ægteskab, kærligheden til de to døtre.

Mit navn er Lucy Barton er et lavmælt og skarpt kvindeportræt; et usentimentalt blik ind i en ussel og fattigdomsramt barndom i det amerikanske Midtvesten, og en livsklog og bevægende fortælling om forholdet mellem en mor og en datter.

Bøger af Elizabeth Strout

Tilføj til ønskeliste

Mit navn er Lucy Barton