Eade Lawrence

Beskrivelse

Læs mere

Seneste udgivelse

Skakspillerens bibel

En bog for skakspillere på alle niveauer. Skakspillerens bibel dækker hele spekteret – fra det helt grundlæggende (hvor står brikkerne; og hvordan flyttes de) til de avancerede; taktiske og positionelle overvejelser; der præger stormestrenes partier. Med andre ord en skakbog; der kommer hele vejen rundt om skakspillet.

Med nutidige illustrationer føres læseren ind i kunsten at mestre kongernes spil. Bogen er logisk opbygget og kommer omkring alle de elementære teknikker; taktikker; kombinationer; ofre og bondestrukturer; og slutter af med en gennemgang og analyse af nogle af skakhistoriens mest berømte partier.

Bogen indeholder over 300 eksempler; der demonstrerer angrebs- og forsvarsstrategier fra åbning via midtspil til slutfasen af spillet. Sidst i hvert kapitel kan man teste sin indlæring og spilforståelse ved at løse de indsatte opgaver.

Bogen er tilpasset danske forhold; og sidst i bogen findes en oversigt over relevante hjemmesider og supplerende litteratur.

Forfatteren; James Eade; er amerikaner og har som aktiv skakspiller bl.a. en FM-titel i skak (FIDE-mester) fra 1993. Han har skrevet flere skakbøger; herunder bestselleren Chess for Dummies og er formand for the U.S. Chess Trust.

Al Lawrence har revideret bogen og lavet de tilhørende opgaver. Han er selv forfatter; redaktør og aktiv som bestyrelsesmedlem i Texas Tech University Chess Programme og tidligere administrerende direktør for USCF (The United States Chess Federation) og World Chess Hall of Fame.

Bøger af Eade Lawrence

Tilføj til ønskeliste

Skakspillerens bibel