David Wagner

Beskrivelse

Den tyske forfatter og journalist David Wagner, født 1971, har siden sin debut i 2000 skrevet romaner, fortællinger og essays.

"Lever", som høstede begejstrede anmeldelser i Tyskland og fik Leipzig-bogmessens litteraturpris, er Wagners første bog på dansk. David Wagner bor i Berlin.

"Lever", der er en slags hospitalsdagbog, er komponeret som en roman, men er inspireret af David Wagners egen sygdomshistorie.

Fotograf: Susanne Schleyer/autorenarchiv.de.

Læs mere

Seneste udgivelse

Lever

Lever af den tyske journalist og forfatter David Wagner er hans første bog på dansk. Den blev tildelt Leipzig-bogmessens litteraturpris og er fortællingen om en ung mand, der vil dø, hvis han ikke får transplanteret en ny lever.

Han indlægges og i nærmest dagbogsform følges hans hverdag som patient med alle de tanker og overvejelser, en organtransplantation bærer med sig. Ikke mindst om den person, der har måttet dø, for at han selv kan leve videre. Under indlæggelsen møder han også andre mænd, andre patienter, mærkede af livet og af døden og hører deres livshistorie, der sætter hans eget i perspektiv.

David Wagners usentimentale historie om livet og døden er baseret på de oplevelser og tanker, han selv har haft som dødssyg og med behov for at få transplanteret en ny lever.

 

Bøger af David Wagner

Tilføj til ønskeliste

Lever