David Nicholls

Beskrivelse

David Nicholls, født 1966, er engelsk forfatter, skuespiller og manuskriptforfatter. Han har en master i Engelsk Litteratur og Drama fra Bristol University og er uddannet skuespiller på American Musical and Dramatic Academy i New York. Udover sine romaner har David Nicholls både spillet teater og skrevet manuskripter til en række film og tv-serier. For sidstnævnte er han to gange blevet nomineret til en BAFTA (British Academy of Film and TV Arts) Award.

David Nicholls fik sit store litterære gennembrud i 2009 med romanen SAMME DAG NÆSTE ÅR (eng. ONE DAY), der blev en international bestseller. Bogen blev filmatiseret af Lone Scherfig med Anne Hathaway og Jim Sturgess i hovedrollerne.

I 2015 udkom den danske oversættelse af David Nicholls’ fjerde roman, OS, som blev longlistet til The Man Booker Prize 2014. Ligesom i Nicholls’ andre romaner er kærligheden blandt de vigtigste temaer, skildret med forfatterens karakteristiske humor og menneskelige indsigt.

Læs mere

Seneste udgivelse

Os

Genudgivelse i maxipb

Douglas Petersen er 54 år; en midaldrende biokemiker med rengøringsvanvid, der sammen med sin kunstneriske og kulturinteresserede hustru, Connie, og sin teenagesøn, Albie, tager på interrail igennem Europa. Kort forinden har Connie fortalt ham, at hun ikke længere tror på ægteskabet; at hun vil genfinde sig selv. Douglas kan ikke forstå, at han ikke kan være en del af denne proces. Fast besluttet på, at rejsen skal knytte ham tættere – ikke bare på sin hustru, men også sin søn, der føles som en fremmed – drager de af sted. For hvad skulle kunne gå galt?
”Os” er den gribende historie om, hvad der bevarer et ægteskab og holder familien sammen, og hvad der sker, når det hele begynder at falde fra hinanden.

Bøger af David Nicholls

Tilføj til ønskeliste

Os

Tilføj til ønskeliste

Den evige toer

Tilføj til ønskeliste

Samme dag næste år

Tilføj til ønskeliste

Samme dag næste år