Christian Jungersen

Christian Jungersen
Del

Christian Jungersen

Christian Jungersen er født 1962 i København og uddannet cand.comm. i sociologi og kommunikation fra RUC. Med sine foreløbig tre romaner har Christian Jungersen allerede markeret sig på den danske litteraturscene som modtager af adskillige priser.

Christian Jungersen debuterede som forfatter i 1999 med romanen ”Krat”. Bogen handler om den 82-årige Poul Martins rejse i erindringernes land efter en hjerteoperation. Her forsøger Poul at skabe sammenhæng i fortidige hændelser. Til det får han brug for at opstøve barndomsvennen Eduard. ”Krat” sikrede Christian Jungersen Debutantprisen på Bogforum.

I 2004 fik Christian Jungersen sit store internationale gennembrud med romanen ”Undtagelsen”. Denne Christian Jungersens anden udgivelse er en psykologisk spændingsroman om venskab og mobning på arbejdspladsen. Da to medarbejdere på Dansk Center for Information om Folkedrab modtager anonyme dødstrusler, breder mistænksomheden sig. Christian Jungersen lader os se begivenhederne fra forskellige synsvinkler og tvinger læseren til konstant at revidere sin opfattelse af den store sammenhæng.
”Undtagelsen” høstede stor anerkendelse. Christian Jungersen modtog således både De Gyldne Laurbær og Danmarks Radios romanpris for den. Derudover blev ”Undtagelsen” udnævnt til ’Editor's choice’ i New York Times, ligesom den i 2010 blev kåret af Berlingske til årtiets bedste danske roman.

Senest har Christian Jungersen udgivet ”Du forsvinder”, der vandt Læsernes Bogpris i Berlingske i 2012. I denne roman stiller Christian Jungersen skarpt på spørgsmålet om skyld og ansvar, da den ambitiøse skoleleder Frederik afsløres for bedrageri. Frederik er nemlig blevet ramt af en svulst i hjernen, som radikalt ændrer hans personlighed.

Christian Jungersens bøger er solgt til oversættelse i mere end 20 lande.

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!