Christian Dorph

Beskrivelse

Christian Dorph, født 1966 i Odense, er uddannet på Forfatterskolen 1988-1990 og cand.phil. i dansk fra Aarhus Universitet. Siden 1995 har Christian Dorph undervist på Testrup Højskoles skrivelinje.

Christian Dorph debuterede i 1992 med digtsamlingen ET STYKKE TID. Siden har han udgivet fire andre digtsamlinger, senest EN DRØM OM KÆRLIGHED fra 2013.

Sideløbende med den poetiske åre forgrener Christian Dorphs forfatterskab sig i en række sprudlende kriminalromaner. Selv har Christian Dorph udgivet den filosofiske ØJET OG ØRET fra 1999 og noir-krimien HYLSTER fra 2003.

Derudover tæller Christian Dorphs krimiproduktion også et frugtbart samarbejde med forfatterkollegaen Simon Pasternak. Forfatterduoen Dorph og Pasternak har udgivet tetralogien OM ET ØJEBLIK I HIMLEN fra 2005, AFGRUNDENS RAND fra 2007, JEG ER IKKE HER fra 2010 og TAL TIL MIG fra 2015. Krimiserien rummer foruden sin pirrende thriller-intrige også en beskrivelse af Danmark i den sidste fjerdel af det 20. århundrede.

Christian Dorph har modtaget 11 legater fra Statens Kunstfond, heriblandt et treårigt arbejdslegat i 1996.

Fotograf: Bjarke Johansen, 2015

Læs mere

Seneste udgivelse

Tal til mig

November 1989. Berlinmuren falder. Regimerne vakler i resten af Østeuropa. Bliver det et blodbad eller fred i vor tid?

I København myrdes en ung kvinde, der på kort tid er gået fra ungkommunist over topmodel til fest- og cokevrag. Sporet fører ind i det hårde techno- og festmiljø og ender blindt.

I drabsafdelingen er der kaos. Drabschef Ole Larsen får hjerteinfarkt, Anita Jensen, der er selvskrevet til at overtage stillingen, bliver forbigået af ledelsen og forrådt af sin elsker, og ind fra højre kommer den uerfarne og overivrige Jesper Henriksen.

De tre må gennem ild og vand, forræderier og dobbelte dagsordner med HA’ere, splid i politiet, østeuropæiske dissidenter og udenlandske agenter for til slut at stå midt i den rumænske revolution i december 89, hvor de ikke kun skal opklare sagen, men også redde hinandens liv.