Birgitte Ellemann Höegh

Beskrivelse

Birgitte Ellemann Höegh (f. 1969) er uddannet cand. mag. i Dansk og Film- og medievidenskab, journalist og forfatter. Hun arbejder freelance for en række magasiner, aviser, tidsskrifter og fagskrifter om kultur og sociale forhold.

På Zetland har hun udgivet de journalistiske fortællinger ’I tusmørket - Jagten på penge i den hvide heroins by’ i 2012 og ’Bussen fra Bukarest’ i 2016, og var i sommeren 2015 med til at lave radiodokumentaren ’Den brændende mand’ påRadio24Syv.

Foto: Morten Jacobsen

Læs mere

Seneste udgivelse

Bodil Udsen

BODIL UDSEN (1925-2008) var dansk skuespils muntre rappenskralde – kendt fra folkekære roller som Fløjtetønden Victoria, værtshusmutter i Huset på Christianshavn og ”trængende” murermesterfrue i Matador, men også for kunstneriske pragtpræstationer i Master Class og Glade dage.

Hun besad en sjælden evne til at leve livet fuldt ud og åd som et rovdyr af alt, hvad tilværelsen bød på. Hun elskede at have det sjovt og kunne betage enhver, når hun iklædt farvestrålende afrikanske gevandter slog sin berømte skraldlatter op. Men hendes liv rummede ikke kun lethed og glæde. Allerede som barn oplevede hun adskillelse, tab og død, og hun måtte konstant kæmpe med sig selv og sin egen sårbarhed for ikke at bukke under.

BODIL UDSEN er historien om en af de største skuespillere i dansk film- og teaterhistorie – om stormfulde forelskelser, tudeture og latterbrøl, om råt oksekød, champagne, fester, mænd og kærlighed, om et enestående talent og en kamp for at nå ned i sjælesprækkerne og skabe stor kunst.

Biografien er baseret på interview med hendes nærmeste – vennerne, plejebørnene, kollegaerne og instruktørerne – og rigt illustreret med flotte fotos fra hendes liv og karriere.

Bogen er den første rigtige biografi om dansk skuespils powerkvinde, der havde et uhørt talent, en blændende karisma og en elskelig personlighed, men hun var også skrøbelig af sind, meget sårbar, og hun forstod desuden aldrig helt selv, hvilken enorm indvirkning hun havde på alle omkring sig.

Bøger af Birgitte Ellemann Höegh

Tilføj til ønskeliste

Bodil Udsen