Antonio Pennacchi

Beskrivelse

Antonio Pennacchi, født i 1950 i Italien, var i 30 år natarbejder på en fabrik, før han fik succes som forfatter, og har i sit liv skrævet over hele det politiske spektrum – fra ung neofascist til den yderste venstrefløj. Som 44 årig fik han i 1994 en bachelorgrad i litteratur og debuterede samme år som forfatter med romanen MAMMUT.

Antonio Pennacchi slog for alvor igennem i Italien med FASCISTKOMMUNISTEN fra 2003, men han betragter selv MUSSOLINI-KANALEN fra 2010 som sit livsværk, og det er da også med den, at han har fået sit internationale gennembrud og Italiens præstigefyldte Strega-pris. Foruden sine romaner har Pennacchi skrevet faglitterære tekster og bøger om dræningen af De Pontiske Sumpe, deres byer og lokalhistorie.

Foto: Tonino Mirabella, 2012

Læs mere

Seneste udgivelse

Fascistkommunisten

FASCISTKOMMUNISTEN er en roman om drengen Accio, der er født i 1950’erne i en italiensk arbejderfamilie. Forældrene forguder Accios storebor, og Accio har svært ved at finde sig til rette i verden. Først bliver han fascist som del af et faderopgør, senere maoist og kommunist. Accio er en stridbar person, der bliver ekskluderet, eller i vrede og skuffelse melder sig ud af, alle de partier, som han når at melde sig ind i. Men han er også en helt almindelig ung mand, der driver rundt på stranden og prøver at score piger.

FASCISTKOMMUNISTEN er en gavtyveroman om at blive voksen og finde sit ståsted, om erotik og familieopgør. Og så er det en fortælling om politisk aktivisme og fanatisme – hvor legen bliver til alvor og ordene til handlinger, og hvor handlingerne koster liv.

Bøger af Antonio Pennacchi

Tilføj til ønskeliste

Mussolini-kanalen

Tilføj til ønskeliste

Fascistkommunisten