Annette Wiborg

Beskrivelse

Annette Wiborg er uddannet journalist og arbejder som journalist, oversætter og forfatter.

Gennem årene har Annette Wiborg udgivet adskillige værker. Heriblandt DAGEN MED HUNDEN og NATTEN MED KATTEN, som begge blev illustreret af Svend Otto S.

I 2016 udgav hun sammen med Kristin Wiborg BILLEDFORTÆLLEREN SVEND OTTO S.

Læs mere

Seneste udgivelse

Billedfortælleren Svend Otto S.

Et pragtværk om Svend Otto S., H. C. Andersen-illustratoren over dem alle.

„Hans billedverden er blevet en indflettet del af en generations elementære tilværelse.”
Sådan skrev Ib Spang Olsen, da Svend Otto S. modtog H.C. Andersen Medaljen i 1978.

Det er især hans illustrationer til H.C. Andersens og Grimms eventyr, som har sat sig i vores kollektive erindring, og sammen med Arne Ungermann, Egon Mathiesen og Ib Spang Olsen bliver han beskrevet som en af de fire danske illustratorer, der er ophavsmænd til den moderne danske billedbogstradition.

2. juni 2016 er 100-års-dagen for Svend Otto S.’s fødsel, og i den anledning er hans døtre, Annette og Kristin Wiborg, dykket ned i hans arkiver for at lade ham selv fortælle i tekst, og især i billeder.

Det er en omfattende produktion, hvor også bogomslag og illustrationer til bøger af forfattere som Astrid Lindgren, Kafka, Dickens, Herman Bang og Martin A. Hansen indgår og – ikke mindst – tegninger af gamle danske træer, som var hans store passion.

Svend Otto S.’s illustratorkunst sættes i perspektiv af journalist og kulturanmelder, mag.art. Søren Vinterberg, antikvar og boghistoriker og medlem af bestyrelsen for Forening for Boghaandværk, mag.art. Christian Kaaber, og leder af Center for Børnelitteratur fra 1998-2010, bibliotekar og ME, Kirsten Bystrup, der beskriver Svend Otto S. som H.C. Andersen-fortolker, billedfortæller og børnebogstegner.

Der har beklageligvis indsneget sig en fejl i bogen. Den allersidste linje i Kirsten Bystrups artikel på side 178 er faldet ud. Her skulle have stået: Det er derfor Svend Otto S.' tegninger har dette særlige liv og denne ægthed, der betegner det tidløse.

 

Bøger af Annette Wiborg

Tilføj til ønskeliste

Billedfortælleren Svend Otto S.