Anne-Marie Mai

Beskrivelse

Anne-Marie Mai

Jeg er født i Århus i 1953 som datter af Peter Jensen Mai og Selma B. Mai. Jeg tog realeksamen fra Forældreskolen i Århus i 1970 og fortsatte skolegangen på Marselisborg Gymnasium. Jeg blev student i 1973, læste herefter litteraturhistorie og nordisk på Aarhus Universitet. Jeg blev lic.phil. i nordisk litteratur i 1982 på en afhandling om danske kvindelige forfattere, som blev udgivet på forlaget Gyldendal. I flere år efter afslutningen af mine studier arbejdede jeg som freelance forelæser ved Folkeuniversitetet og som producer ved Danmarks Radio. I 1985 blev jeg gift med Klaus Høeck. Vi har boet i København og på Røsnæs, og vi er i dag bosat på Fyn. I 1999 blev jeg professor i dansk litteratur ved Syddansk Universitet. Mine interesser som forsker er: kvindelige forfatterskabers historie, dansk og nordisk litteraturhistorie, litteraturhistorieskrivningens teori og praksis, 1700-talsstudier og stedsfilosofi. Find flere oplysninger om mig og mine udgivelser på adressen: http://www1.sdu.dk/Hum/jhh/Anne-MarieMai/index.html. Læs mere

Seneste udgivelse

Hvor litteraturen finder sted

HVOR LITTERATUREN FINDER STED – MODERNE TIDER 1900-2010 er tredje og sidste bind i Anne-Marie Mais store litteraturhistorie.

 

 

Her tager Anne-Marie Mai læseren med op i tårne, ned i kældre, rundt i bykvarterer og ind i biblioteker, slotte, kirker, skoler, museer, klostre og ruiner for at fortælle den danske litteraturs historie gennem de steder, hvor litteraturen er blevet skrevet, samlet, læst, brugt og kanoniseret.

 

I bind 1, der dækker år 1000-1800, var fortællingens centrale steder katedralen, herregården, hoffet og akademiet. I bind 2, der handler om perioden fra 1800 til 1900, var det præstegården og salonen.

 

I bind 3 handler det om det 20. århundredes litteratur. Her er det bladhuset, metropolen og internettet, der udgør de litteratursteder, som fortællingen snor sig om. Via disse steder får læseren adgang til dansk litteraturhistorie og udblik til europæisk og amerikansk litteratur.

 

 

HVOR LITTERATUREN FINDER STED er forsynet med introduktioner til de forskellige tidsaldre og perioder.

 

Bøger af Anne-Marie Mai

Tilføj til ønskeliste

Hvor litteraturen finder sted

Tilføj til ønskeliste

Hvor litteraturen finder sted