Anne-Marie Mai

Beskrivelse

Anne-Marie Mai er professor i dansk litteratur på Syddansk Universitet. Hun har skrevet flere bøger og talrige artikler om dansk litteratur. Herunder Hvor litteraturen finder sted, en litteraturhistorie i tre bind. Hun har desuden været medredaktør af Nordisk kvindelitteraturhistorie, Læsninger i dansk litteratur og hovedredaktør af Danske digtere i det 20. århundrede.

I august 2016 var hun aktuel med Galleri 66 En historie om nyere dansk litteratur. Bogen er et litteraturhistorisk værk, der tager udgangspunkt i 1966, der var et vigtigt år i dansk litteratur. Galleri 66 er også en ny måde at skrive litteraturhistorie på. I stedet for at inddele litteraturhistorien i ismer eller årtier bruger Anne-Marie Mai et enkelt år som udgangspunkt for sin analyse af samspillet mellem de kunstneriske strømninger og politiske forhold, der har været med til at påvirke litteraturen fra 1966 og frem til i dag.

I oktober 2018 udkommer Digteren Dylan. Anne-Marie Mais bog om nobelprismodtageren, musikeren og forfatteren Bob Dylans poetiske værk.

Læs mere om Anne-Marie Mai på http://findresearcher.sdu.dk:8080/portal/da/person/ammai

Privatfoto, 2011

Læs mere

Seneste udgivelse

Galleri 66

GALLERI 66 er en ny måde at fortælle litteraturhistorie på. I stedet for at inddele litteraturhistorien i ismer eller årtier bruger Anne-Marie Mai, professor i litteraturvidenskab ved Syddansk Universitet, året 1966, hvor Henrik Nordbrandt og Peter Laugesen debuterede til at kaste lys over de kunstneriske strømninger og politiske forhold, der har været med til at påvirke litteraturen fra 1966 og frem til i dag.

Bøger af Anne-Marie Mai

Tilføj til ønskeliste

Galleri 66

Tilføj til ønskeliste

Hvor litteraturen finder sted

Tilføj til ønskeliste

Hvor litteraturen finder sted

Tilføj til ønskeliste

Hvor litteraturen finder sted