Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Del

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen er cand.mag. i litteraturvidenskab og født 1971 på Frederiksberg. I perioden 2014-2016 var Anne Lise Marstrand-Jørgensen desuden formand for Statens Kunstfonds Litteraturudvalg.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen debuterede som forfatter i 1998 med digtsamlingen ”Vandring inden ophør”.

Siden har Anne Lise Marstrand-Jørgensen udgivet yderligere tre digtsamlinger og syv romaner, bl.a. ”Hvad man ikke ved” (2012) om en familie i opløsning samt den selvstændige fortsættelse ”Hvis sandheden skal frem” (2013). Anne Lise Marstrand-Jørgensen kredser i denne familiekrønike især om temaer som dannelse og frigørelse. Samtidig viser Anne Lise Marstrand-Jørgensen et eminent blik for relationer mellem mennesker og længslen efter at høre til.

I 2009 og 2010 udkom den anmelderroste miniserie ”Hildegard I” og ”Hildegard II” om den tyske nonne, læge og komponist Hildegard af Bingen. For dem vandt Anne Lise Marstrand Jørgensen i 2009 Weekendavisens Litteraturpris. I 2012 blev Anne Lise Marstrand-Jørgensen desuden tildelt Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris.

Senest har Anne Lise Marstrand-Jørgensen udgivet romanen ”Dronningen af Saba & Kong Salomon” (2015). Det er en bog om kærlighed, magt og strid, som bygger på en mytisk fortælling, der går igen i Biblen og Koranen. Her demonstrerer Anne Lise Marstrand Jørgensen endnu en gang sin evne til at give liv til et historisk stof på en måde, så det også lærer os noget om vores egen tid.

Foto: Isak Hoffmeyer 2015

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!