Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Beskrivelse

Anne Lise Marstrand-Jørgensen, født 1971 på Frederiksberg, er cand.mag. i litteraturvidenskab. Hun debuterede som forfatter i 1998 med digtsamlingen VANDRING INDEN OPHØR. Siden har Anne Lise Marstrand-Jørgensen flere udgivet digtsamlinger og romaner.

Hun slog igennem med HILDEGARD I og HILDEGARD II fra 2009 og 2010 om den tyske nonne, læge og komponist Hildegard af Bingen. Hun har efterfølgende skrevet HVAD MAN IKKE VED fra 2012 om en familie i opløsning samt den selvstændige fortsættelse HVIS SANDHEDEN SKAL FREM fra 2013. Senest har Anne Lise Marstrand-Jørgensen udgivet romanen DRONNINGEN AF SABA & KONG SALOMON i 2015.

Anne Lise Marstrand Jørgensen vandt i 2009 Weekendavisens Litteraturpris. I 2012 blev Anne Lise Marstrand-Jørgensen desuden tildelt Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris. I perioden 2014-2016 var Anne Lise Marstrand-Jørgensen desuden formand for Statens Kunstfonds Litteraturudvalg.

Foto: Isak Hoffmeyer 2015

Læs mere

Seneste udgivelse

Dronningen af Saba & Kong Salomon

Genudgivelse som maxipaperback

Ny stor roman af Anne Lise Marstrand-Jørgensen, forfatteren til bl.a. de to anmelderroste romaner om nonnen Hildegard.

Historien om Dronningen af Saba og Kong Salomon går igen i Biblen, Koranen og i det etiopiske epos Kebra Nagast. For tretusinde år siden, på grænsen mellem myte og historie møder to mennesker hinanden. De kommer begge til at præge deres samfund i så høj grad, at vi stadigvæk kender deres navne.

Makeda er jæger og landsbyboer i det sabeanske rige, der strækker sig fra Etiopien til Yemen. Knap voksen tager hun på en farefuld rejse mod en far, hun ikke kender og ender med at blive optaget i Kongen af Sabas råd.

I Israel overtager den unge Salomon tronen efter sin far, Kong David og må bevise, at han kan træde i sin magtfulde fars fodspor. Det lykkes ham at gøre Israel til en mægtig handelsnation og styrke landets forbindelser til omkringliggende riger.

Salomons rige er porten til både Damaskus og Rom, og Makeda beslutter sig for at rejse til Israel og lave handelsaftaler, der vil sikre hendes rige velstand.

Salomons byggerier har drænet statskassen, så Makedas rigelige gaver er kærkomne. I hans harem er kvinder fra mange egne, og snart drømmer han om også at gifte sig med den magtfulde kvinde fra Saba.

”Dronningen af Saba & Kong Salomon” er en stor roman om kærlighed, magt, strid og alliancer – og om hvor langt man vil gå for at nå sine mål.

Bøger af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Vis mere
Tilføj til ønskeliste

Helikopter igen

Tilføj til ønskeliste

Rygge som djævle

Tilføj til ønskeliste

Vandring inden ophør

Tilføj til ønskeliste

Vi er vejret

Tilføj til ønskeliste

Ingen

Tilføj til ønskeliste

Dronningen af Saba & Kong Salomon

Tilføj til ønskeliste

Hvis sandheden skal frem

Tilføj til ønskeliste

Hvad man ikke ved

Tilføj til ønskeliste

Konventioner

Tilføj til ønskeliste

Hildegard II