Andreas Johannsen

Beskrivelse

Andreas C. Johannsen, f. 1938, forh. overlæge ved Sønderborg Sygehus og medstifter af Sygehusmuseet i Sønderborg, hvor han var formand i 20 år. Medforfatter til bogen Sønderjyske Soldater – Kasernen i Sønderborg 1907-2014. Andreas C. Johannsen har desuden skrevet adskillige artikler om sønderjyske forhold – særligt inden for lægeområdet.

Læs mere

Seneste udgivelse

Danske læger under nazismen

Mange danske læger var aktive i modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig, men der var også læger, som gik i fjendens tjeneste.

DANSKE LÆGER UNDER NAZISMEN beretter for første gang historien om det overraskende store antal danske læger, som valgte den forkerte side under krigen. Bogen afdækker dermed en hidtil ukendt side af retsopgøret efter besættelsen.

Det er fortællingen om de dramatiske år, da Lægeforeningen efter krigen tog et opgør med kolleger mistænkt for unationale handlinger. Inden for landets grænser eller i udlandet – blandt andet i kz-lejrene eller ved østfronten. Det gjaldt prominente nazistiske læger som Frits Clausen, Carl Værnet og Charles Hindborg, men også et større antal sager, hvor almindelige danske læger på den ene eller anden måde havde samarbejdet med nazisterne.

Forfatter og læge Andreas C. Johannsen har som den første nogensinde fået adgang til Lægeforeningens udrensningsarkiv. På baggrund af denne samt en lang række andre kilder giver bogen et grundigt indblik i de enkelte sager og de ofte katastrofale konsekvenser, de fik for den enkelte læge.

Bøger af Andreas Johannsen

Tilføj til ønskeliste

Danske læger under nazismen