Peter Bastian

Beskrivelse

Født 1943, dansk fagottist, og uddannet som fysiker. Peter Bastian virker i lige høj grad inden for den klassiske og den rytmiske musik, bl.a. som medlem af Den Danske Blæserkvintet (siden 1968) og af multimusikgruppen Bazaar (siden 1976). Han udgav i 1987 bestselleren Ind i musikken, en bog om musik og bevidsthed. Såvel bogen som hans medvirken i et antal tv-udsendelser, hvor seerne bl.a. har kunne følge hans instruktion af unge musikere, har bidraget til at øge det almindelige kendskab til klassisk musik.

Peter Bastian er i 2011 aktuel med bogen Mesterlære - en livsfortælling.

Læs mere

Seneste udgivelse

Altid allerede elsket

"Efter at Mesterlære udkom i 2011, er der sket mange afgørende ting i mit liv. Jeg kan se, hvordan forestillingen om det gode, det højere og den bedste udgave af mig selv har været en drivkraft, men også hvordan den forestilling har skabt fjendskab i mit eget liv. Bogen handler om, hvordan jeg er kommet til forsoning med mig selv – fred i eget hus. Og om efter et langt liv at have fundet et nyt syn på kærlighed."

Peter Bastian, den 20. marts 2017

Sådan skrev musikeren Peter Bastian, en uge før han døde efter flere års sygdom, 73 år gammel.

Ordene faldt som en indledning til denne bog, der gengiver Bastians begejstring og forundring over at være nået frem til en tro på at være altid allerede elsket. Et tankevækkende indblik i et menneskes inderlige længsel efter kærlighed.

Bogen blev til ved en samtale på Arresødal Hospice, hvor forfatteren Tor Nørretranders var på besøg 11 dage før Peter Bastians død. De to venner talte sig gennem alt det, Peter Bastian havde på hjerte. En let redigeret båndudskrift blev til bogens tekst. Bogens billeder er udvalgt af Lars H.U.G. blandt tegninger og malerier udført af Peter Bastian gennem et langt liv.

Bøger af Peter Bastian

Tilføj til ønskeliste

Altid allerede elsket

Tilføj til ønskeliste

Ind i musikken

Tilføj til ønskeliste

Mesterlære