Læs artiklen

Lav god »junkfood« – der passer til alle definitionerne på sundhed ( ... og sikkert også din)

Lav god »junkfood« – der passer til alle definitionerne på sundhed ( ... og sikkert også din)

»Balance er det nye sort,« siger Katrine Tuborgh, kogebogsforfatter til Sund junkfood. Derfor vælger kokken selv om burgerbollen skal være glutenfri eller med hvede og om tilbehør må indeholde mælkeprodukter eller sukker.

De fleste kan godt lide junk food. Ikke?

Men det er de færreste som tror det er sundt, eller som ved, hvad der egentlig er i den slags mad.

Katrine Tuborgh giver i Sund junkfood en række opskrifter på hyggemad lavet fra bunden af gode, rene råvarer. Alt fra burger, pizza, hotdogs, chicken nuggets og pommes frites til både grønt og sprødt tilbehør, dip, milkshakes og desserter.

Opskrifterne kan laves med og uden gluten, laktose og sukker, så du nemt kan gøre dem mere eller mindre grønne og sunde. Det vigtigste er, at du ved, hvad der er i den mad, du spiser.

»Min mission er at gøre mad mere gennemsigtig. Vi skal vide, hvad vi spiser, og vi skal lære vores børn, at god mad ikke er noget, man bare køber færdiglavet,« siger Katrine Tuborgh, der også er madfotograf og selv har stået for al styling og fotografering til bogen.

»Her kan store og små være med til at lave alle deres yndlingsretter. Og når jeg har valgt f.eks. at præsentere hele fem forskellige slags burgerboller, er det jo fordi, det er op til folk selv, om de vil gøre deres mad lidt grønnere, undgå gluten – eller de bare vil ha’ klassikeren. Og jeg kan love, at uanset hvilken opskrift, man vælger, vil den altid være sundere end de færdiglavede boller fra supermarkedet.«

Med Sund junkfood bestemmer man også selv om man vil styre kalorieindholdet.

»Det er ikke så vigtigt for mig at få folk til altid at vælge de mere kalorievenlige udgaver. Det vigtigste er faktisk, at folk tager stilling til, hvad de spiser. Uanset hvad de vælger.«

Find Katrine Tuborghs bøger her

Tilføj til ønskeliste

Sund junkfood

Tilføj til ønskeliste

Naturlig mad

Redaktionen anbefaler:

Tilbage
next article