Læs artiklen

Nors om nomineringen til en af verdens største bogpriser: Det er svært at fatte

Nors om nomineringen til en af verdens største bogpriser: Det er svært at fatte

Dorthe Nors er en af 13 forfattere, der er blevet »longlisted« til den anerkendte Man Booker International 2017-pris. 

Forfatter Dorthe Nors er blevet nomineret til The Man Booker International Prize 2017. Hun er nomineret for romanen Spejl, skulder, blink, der for nylig udkom i England og har fået særdeles positive anmeldelser i blandt andre The Guardian og Financial Times. 

The Man Booker International Prize er på 50.000 pund – 425.000 kroner. Den uddeles hvert andet år, og tidligere modtagere tæller blandt andre Alice Munro og Philip Roth.

Blandt de 13 forfattere på den såkaldte longlist finder man foruden Dorthe Nors blandt andre Amos Oz, David Grossmann og Jon Kalman Stefansson.

»Det er kæmpe stort at stå på den liste. Det er svært at fatte, når man er midt i det«, siger Dorthe Nors.

Også Gyldendals litterære direktør, Johannes Riis, er glad for nomineringen.

»Vi vidste det jo til overflod; men glædeligt er det igen at få bekræftet, at den internationale litterære offentlighed har sans for Dorthe Nors’ helt særlige evne til at forene spøg og alvor, vemod og humor, i sine på én og samme tid konkret virkelighedsnære og ubestemmeligt foruroligende skildringer af mennesker og samfund.«

International opmærksomhed er ikke uvant for Dorthe Nors. Hun fik sit gennembrud i USA i 2014 med oversættelsen af novellesamlingen Kantslag, der fik plads på det anerkendte brancheblad Publishers Weeklys liste over de 25 bedste fiktionsudgivelser i 2014.

Spejl, skulder, blink udkom på Gyldendal i februar 2016 og er siden udgivet eller på vej i USA, Holland, Sverige, Tyskland, Norge, Frankrig og Ungarn og flere andre lande.

LINK > Læs også The Guardians anmeldelse af Spejl, skulder, blink her

LINK > Læs også Berlingskes interview med Nors om nomineringen her

Find Dorthe Nors' bøger her

Tilføj til ønskeliste

Spejl, skulder, blink

Tilføj til ønskeliste

Det var så den vinter

Redaktionen anbefaler: