En ny tid

Ida Jessen

En ny tid er Ida Jessens nye roman.

I 1904 kommer en ung friskolelærerinde til Thyregod, hvor hun hurtigt gifter sig med distriktslægen, dr. Bagge. Efter 23 års barnløst ægteskab dør lægen, og fru Bagge skal i gang med et nyt selvstændigt liv. Romanen er hendes dagbog fra en tid med mange omvæltninger.

Priser på En ny tid

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 1
Indbundet
21.09.2015
249,95
En ny tid

Fakta om bogen

TypeIndbundet
ISBN9788702172881
Udgave1
Udgivet21.09.2015
Sider208
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerIda Balslev-Olesen
Pressen skrev
 • Ida Jessen er sensibel og solid i sin historiske roman ' En ny tid'.  […]  Ida  Jessen har formået at give et ret vellykket portræt af en kvinde.

  Politiken ♥ ♥ ♥ ♥

 • Få kan som Ida Jessen skildre den moderne kvinde og hendes brændende drift mod kærlighed og seksualitet.

  ★★★★ Jyllands-Posten

 • Ida Jessens nye, historiske roman er et smukt tidsbillede og et nænsomt psykologisk portræt. […]    Gennem hele bogen stråler nemlig et fint og sindigt portræt af et Danmark i langsom forbedring, eller måske snarere: af landbolivet i langsom forbedring. […]  Hun kan virkelig indfange stilfærdige og uafklarede forhold mellem mennesker, kan tegne dem op via en scene eller et replikskifte, kan gøre personer levende og tydelige uden at forfalde til dramatiske tricks.

  Information

 • Ida Jessen overrasker og bevæger […] Ida Jessen skriver sig ind som en af Danmarks store digtere med sin ny roman - en formidabel fortælling om en kvindes frigørelse og hjælpeløshedens sejr. […] overraskende, stærkt og bevægende. Ida Jessen skriver den fineste prosa - sart, poetisk og helt ind til benet som selve livet, hvor dyr og træer trækker vejret, og menneskene ånder og slås med hinandens fordomme i fastlåste positioner.

  ★★★★★ JydskeVestkysten

 • Vellykket kvindeportræt […] gode psykologiske personskildringer […] Ida Jessen beretter om mod, handlekraft og forandringer - og om at se muligheder i stedet for begrænsninger. En flot, velskrevet og vedkommende roman om en kvinde i tvivl, men som finder sin vej i verden med værdighed.

  Helsingør Dagblad

 • "Ida Jessen er de stilfærdige og alligevel dramatiske historiers mester. Hun lever til fulde op til sit ry med romanen " En ny tid", der samtidig indtager nyt land i forfatterskabet. […] Lavmælt er det, men helt i den stil, der har sikret Ida Jessen mange læsere. De vil helt sikkert nyde at følge med i frøken Høys liv."

  ★★★★★ Jyske Medier

 • Så ægte, ligefrem og ren, at den vækker en længsel efter vidder, bidende vinde og en mere simpel tid. […]  Særdeles læseværdigt. Personligt ville jeg ønske, at bogen aldrig sluttede, og da det skete, blev jeg ramt af noget spøjst. En ømhed og nostalgi, der gav mig vand i øjnene.

  ★★★★★ Magasinet Q

 • Ida Jessen har skrevet en fin lille roman, der virker som et forvarsel om en stor og løfterig vending i forfatterskabet mod et historisk stof og en kalejdoskopisk form.

  Kristeligt Dagblad

 • Nordjyske Stiftstidende ★★★★

 • Med ' En ny tid' er Ida Jessens ude i nyt terræn. Hvor hun før har skildret kvinder, som famler forslået gennem tilværelsen, er fru Bagge en stærk og rationelt tænkende kvinde med appetit på alt det, verden har at tilbyde. Lavmælt og smuk prosa uden store armbevægelser.

  Ekstra Bladet ★★★★

 • En yderst velskrevet roman om et modent menneskes gradvise nyorientering, der sker i et elegant samspil med det tørre hedelandskabs opblomstring.

  ★★★★★ Alt for Damerne

 • Ida Jessen overbeviser i » En ny tid « med et præcist og gennemarbejdet sprog.  [….] man kan nyde det præcise og gennemarbejdede sprog og hele den verden, som Ida Jessen lader sig udfolde for vores øjne.

  ★★★★ Dagbladenes Bureau

 • Ida Jessen kærtegner læseren i sin nye bog, der er fyldt med litterær strålekrans  […] "En ny tid" inkarnerer grunden til at vi ser, læser og lytter. Man følger gerne enken Høy, når hun " vil køre en tur i mørket. Liste langsomt ud ad vejen. Se hvem der færdes der." Jeg ville gerne følge Høy endnu længere, for det er altid en hjertesorg at afslutte så god en roman. Bittersødt fyldt til randen med skønlitterær stråleglans er "En ny tid" netop det.


  ★★★★★★ Fyns Stiftstidende / Fyns Amts Avis

 • Efter en lang rejse i den kvindelige psyke er Ida Jessen i sin første historiske roman således mirakuløst og på næsten Herman Bangsk maner nået frem til dette enkle: At gøre så lidt som muligt. Og fordi tonen aldrig skurrer, kan ganske få ord i et i grunden ganske almindeligt liv trylle en magi og en indespærret sensualitet frem, jeg kun sjældent har set så helstøbt hos Jessen. Her er (jeg har virkelig lyst til at gentage det, for det kan være en ny vej i forfatterskabet): I videste forstand ingen hensigt. Måske titter den frem til allersidst, hvor man aner en formsyet kvindelig emancipationshistorie, men det er krusninger.

  Weekendavisen

 • Ida Jessens »En ny tid« har Herman Bangske dimensioner. Et stille løfterigt kvindeportræt af sorgens tid - og livslyst på trods.  […] Ida Jessen har begået endnu en dejlig roman.

  ★★★★★ Berlingske

gratis læseprøve uddrag gyldendal bog

Artikler (0)

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!