Bedøm ved at klikke på stjernerne
2 Kommentarer

Den dag, jeg opdagede, jeg var undertrykt

Leny Malacinski

Leny Malacinski har et problem. Hun er en ung, ambitiøs kvinde med styr på livet, men alligevel føler hun sig undertrykt. Og nu vil hun ikke finde sig i det længere.

Hun springer ud som feminist og drager på opdagelsesrejse i ligestillingens verden. Men jo mere, hun lærer undervejs, jo stærkere bliver hendes mistanke om, at feminister ikke nødvendigvis vil have lige rettigheder. De vil have positiv særbehandling. På sin rejse møder Leny Malacinski elitefeminister, forbudsfeminister, offerfeminister – og en ægte rødstrømpe fra 1970. Hun begynder efterhånden at tvivle på, at kvinder er så undertrykte, som feministerne siger. Kan en kvinde ikke få en bestyrelsespost uden en kvindekvote? Vil de prostituerede overhovedet reddes af feministerne? Kan man opnå ligestilling ved at diskriminere mænd? Hvorfor er det et problem, at små piger elsker lyserødt glimmer, og at drenge leger Superman? Og er det egentlig rigtigt, at kvinderne diskrimineres til lønforhandlingen? Til sidst falder det hele på plads. Eller næsten.

"Jeg troede ellers, det var målet, at vi kvinder skulle have frihed til at tjene vores egne penge, så vi kunne bestemme over os selv. Men hvis nogle kvinder bestemte at bruge deres penge på dameblade med forsider som ”De ti bedste lipgloss til sommerferien”, var det ikke godt nok. Feministerne havde tydeligvis ikke forudset, at de kvinder, de havde befriet, ville bruge friheden til at gøre sig lækre og gå ud i byen og score. Måske havde de håbet, at alle kvinder ville strømme ind på de humanistiske studier og skrive lange opgaver om usynlige, patriarkalske barrierer i samfundet. Jeg tyggede lidt på min blyant. Så skrev jeg i min logbog: Måske har jeg fundet svaret på, hvorfor feminister i virkeligheden er så snerpede. Måske er det, fordi de befriede kvinder ikke opfører sig, som feministerne havde forventet." Fra bogen.

                       Leny Malacinski er 34 år og journalist. Hun har bl.a. været ansat på Nyhedsavisen, hvor hun stod for en del gode historier, men også en del ballade. Hun er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole.

Priser på Den dag, jeg opdagede, jeg var undertrykt

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 1
Andet
17.09.2009
199,95
Den dag, jeg opdagede, jeg var undertrykt

Fakta om bogen

TypeAndet
ISBN9788702078428
Udgave1
Udgivet17.09.2009
Sider208
Oversætter-
Illustrator-
Omslaggrafiker-
Din kommentar 
Du skal være logget ind for at kommentere. Log ind her
Alle kommentarer (2)
TheisOlesen
24. september 2009

Så hende forfatteren i debatten - der iøvrigt bestod af fem kvinder og en mand (og han snakkede da ikke om at han var undertrykt) (burde der ikke have været en kvote her?) - og hun har en pointe. Der stod fire "stærke" kvinder og under store ord som kollektivt, solidaritet fremstillede de deres store mindreværd. Det var jo et mindreværd (solidarisk mindreværd, kollektivt mindreværd?), der blev stillet til skue! Der skulle lovgives om hvorvidt jeg skal tage den ene eller den anden beslutning af nogen andre om mit liv fordi jeg er mand - og kun fordi jeg er mand. Hvorfor skal mænd eller kvinder fyres fra bestyrelser for at opretholde kvoter hvis der er for mange af den ene eller anden slags? Hoooooold nu bøtte!! Som manden i bund og grund kommunikerede: Hyr eller fyr efter hvad du kan ikke hvem du er. Og hvad er der nu i vejen med det. Godt gået Leny. En mand der siger det du siger ville blive hånet til stilhed. Med venlig hilsen Theis O.

chrismary
24. september 2009

Jeg har endnu ikke læst bogen, men jeg så hende krydse klinger med en soc.dem i Deadline for en uges tid siden. Hendes betragtninger er fornuftige og jeg er indtil videre rygende enig! Drop kvoter og særbehandling. Kvinder må sgu selv kunne finde ud af det! Jeg gad i hvert fald ikke at blive bestyrelsesmedlem pga. en kvotelov...gaab

Artikler (0)

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!