Engelsfors. Smukt navn, dødssyg by. Omgivet af dybe skove, hvor mennesker ofte farer vild og forsvinder. En nat, hvor månen på mystisk vis farves rød, føres seks teenagere af en mystisk kraft til den nedlagte folkepark. De har intet til fælles. De ved ikke, hvordan de er kommet derhen, eller hvorfor de er der. Men uden hinanden kan de ikke overleve.

Priser på Cirklen

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 1
Indbundet
29.09.2011
199,95
Cirklen

Fakta om bogen

TypeIndbundet
ISBN9788702115185
Udgave1
Udgivet29.09.2011
Sider464
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerMarianne Bisballe Jensen
Udgave 1
Andet
29.09.2011
-
Cirklen

Fakta om bogen

TypeAndet
ISBN9788702119589
Udgave1
Udgivet29.09.2011
Sider464
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerIngo Milton

    

Vi har bedt de to svenske forfattere til Cirklen besvare ti spørgsmål om bogen i forbindelse med den danske udgivelse. Mød Sara B. Elfgren og Mats Strandberg:

 

»Tillsammans blir vi superstarka – lite som huvudpersonerna i Cirkeln«

10 spørgsmål til Sara og Mats – forfatterne til den nervepirrende heksethriller Cirklen

Skoleåret er kun lige begyndt på gymnasiet i den triste lilleby Engelsfors, da en af eleverne begår blodigt selvmord på et af toiletterne. Eller var det nu også selvmord?

Sådan lægger den svenske heksethriller Cirklen, der er for både unge og voksne, dramatisk ud. Og den fortsætter i intenst tempo med historien om en flok utilpassede gymnasiepiger, der ved siden af problemer med anoreksi, mobning, stoffer og fraværende forældre en nat må indse, at de også er hekse med magiske kræfter. En kan gøre sig usynlig. En anden kan styre, hvad folk gør og siger. En tredje kan flytte tunge ting ved tankens hjælp. Disse evner og andre viser sig at skulle bruges i kampen mod en altødelæggende ondskab og i opklaringen af en række suspekte dødsfald blandt klassekammeraterne.

Cirklen, der er første bind i en trilogi, som parrer hverdagsrealisme med det paranormale, er skrevet af svenskerne Sara B. Elfgren og Mats Strandberg.

Her fortæller de bl.a. om arbejdet med trilogien, om de selv tror på hekse, og hvad de håber, deres danske læsere vil gøre, når de er færdige med sidste side af Cirklen:

Hvordan mødte I hinanden og fandt på, at I ville skrive en trilogi sammen?

En fælles ven præsenterede os for hinanden for ca. tre år siden. Vi blev venner og opdagede hurtigt, at vi havde en perfekt ’arbejdskemi’. Vores ideer blev meget bedre, når vi diskuterede dem med hinanden. Der gik et stykke tid, inden vi fik den rigtige bogidé, men da det lykkedes, besluttede vi, at vi ville skrive en hel trilogi. Der var så meget, vi ville fortælle.

Hvor har I fået inspirationen til historien fra?

Vi vidste, at vi ville skrive om teenagere i en lille svensk by. Men først da Mats fandt på, at teenagerne skulle være hekse, begyndte ideerne at vælte frem. Vi har en fælles kærlighed til historier om teenagere, fantasy og skræk, fordi det er spændende at lege med tanken om, at der findes noget bag den virkelighed, vi lever i. I fantasy-genren kan man derudover diskutere vigtige spørgsmål som ondt, godt, venskab, loyalitet, samarbejde og svigt på spændende og fantasifulde måder. Vi er især inspireret af bøger som Lad den rette komme ind, film som Fucking Åmål og tv-serier som Buffy – Vampyrernes skræk og Veronica Mars.


Hvorfor skulle gymnasiepigerne have magiske evner?

Mange har nok fantaseret om, hvad de kunne gøre, hvis de fik magiske kræfter. Det har vi i hvert fald. Det var sjovt og spændende at idéudvikle på den fantasi og se, hvordan vores hovedpersoner håndterede de udfordringer, som magi medfører.


Tror I selv på, at der findes hekse – eller mennesker med paranormale evner?

 Vi håber det! I hvert fald er der helt sikkert meget i denne verden, som de fleste af os ikke forstår endnu.

Har I researchet blandt teenagere mht deres turbulente følelsesliv, eller kan I selv huske, hvordan det var i de år?

 Vi er begge i tæt kontakt med ’vores indre teenager’ og har talt meget om, hvordan det var i den alder. Vi har også læst vores dagbøger fra den tid.

Hvordan arbejder I sammen?

Vi besluttede fra starten af, hvad der i væsentlige træk skulle foregå i hvert bind af trilogien. Derefter har vi haft og har regelmæssige brainstorm-møder, hvor vi beslutter præcis, hvad der skal ske i de følgende fire kapitler. Så går vi hver især i gang med to kapitler, skriver, bytter tekster og redigerer det, som den anden har skrevet, bytter igen og diskuterer. Og til sidst redigerer vi hele manuskriptet i flere omgange, så vi ender med begge at være tilfredse med alt helt ned til hvert eneste komma.

Hvad er det sjoveste/mest spændende ved at skrive trilogien?

Vores samarbejde. Det har været og er fantastisk sjovt at udforske denne her verden sammen. Vi havde aldrig kunnet skrive Cirklen alene, men sammen bliver vi superstærke. Lidt som vores hovedpersoner. Lige nu er vi i gang med slutspurten af bind to, Ild, og det er så skægt.


Hvad er det hårdeste/mest udmattende?

I bøgerne sker der en del forfærdeligt, som vi ikke vil afsløre her. Og det føles altid skrækkeligt at udsætte vores hovedpersoner for den slags grusomheder. Men vi forsøger altid at tage ansvar for det, vi skriver. Rent praktisk er det hårdeste at holde styr på hele vores store verden, så vi ikke mister overblikket over detaljerne i handlingen. Der får vi hjælp fra Excel-dokumenter og lister.


Hvornår er filmpremieren på Cirklen?

Vi håber, at indspilningerne begynder om et år, og så vil der være premiere i 2013.

Vil I sige noget til jeres danske læsere?

Vi ville blive superglade, hvis vi fik kommentarer fra jer, for respons er det bedste, vi ved. Vi har fået rigtig meget fra andre. Folk siger, hvad de mener på Facebook, i blogs og på Twitter. Og det er ikke kun teenagere, som læser bogen. Vores yngste læser er, så vidt vi har hørt, 10 år, og vores ældste skulle være 93.FAKTA:

Sara Bergmark Elfgren, f. 1980, er filmmanuskriptforfatter. Mats Strandberg, f. 1976, har udgivet tre bøger og er journalist. Cirklen udkom i Sverige i april 2011, hvor den har fået flotte anmeldelser og er solgt i ca. 25.000 eksemplarer. Svensk filmatisering er undervejs, og forlag i 20 lande har købt bogen. Bind to, Ild, forventes at udkomme på dansk i efteråret 2012.


Læs mere på:

http://www.facebook.com/Cirkeln.Eld.Nyckeln

http://engelsfors.blogspot.com/

http://twitter.com/EngelsforsNews

http://twitter.com/matsstrandberg_

http://www.0glorybox0.blogspot.com/


Se et interview med de to forfattere til Cirklen (svensk):


Artikler (0)

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!