Bedøm ved at klikke på stjernerne
15 Kommentarer

Engelsfors. Smukt navn, dødssyg by. Omgivet af dybe skove, hvor mennesker ofte farer vild og forsvinder. En nat, hvor månen på mystisk vis farves rød, føres seks teenagere af en mystisk kraft til den nedlagte folkepark. De har intet til fælles. De ved ikke, hvordan de er kommet derhen, eller hvorfor de er der. Men uden hinanden kan de ikke overleve.

Priser på Cirklen

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 1
Indbundet
29.09.2011
199,95
Cirklen

Fakta om bogen

TypeIndbundet
ISBN9788702115185
Udgave1
Udgivet29.09.2011
Sider464
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerMarianne Bisballe Jensen
Udgave 1
Andet
29.09.2011
-
Cirklen

Fakta om bogen

TypeAndet
ISBN9788702119589
Udgave1
Udgivet29.09.2011
Sider464
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerIngo Milton

    

Vi har bedt de to svenske forfattere til Cirklen besvare ti spørgsmål om bogen i forbindelse med den danske udgivelse. Mød Sara B. Elfgren og Mats Strandberg:

 

»Tillsammans blir vi superstarka – lite som huvudpersonerna i Cirkeln«

10 spørgsmål til Sara og Mats – forfatterne til den nervepirrende heksethriller Cirklen

Skoleåret er kun lige begyndt på gymnasiet i den triste lilleby Engelsfors, da en af eleverne begår blodigt selvmord på et af toiletterne. Eller var det nu også selvmord?

Sådan lægger den svenske heksethriller Cirklen, der er for både unge og voksne, dramatisk ud. Og den fortsætter i intenst tempo med historien om en flok utilpassede gymnasiepiger, der ved siden af problemer med anoreksi, mobning, stoffer og fraværende forældre en nat må indse, at de også er hekse med magiske kræfter. En kan gøre sig usynlig. En anden kan styre, hvad folk gør og siger. En tredje kan flytte tunge ting ved tankens hjælp. Disse evner og andre viser sig at skulle bruges i kampen mod en altødelæggende ondskab og i opklaringen af en række suspekte dødsfald blandt klassekammeraterne.

Cirklen, der er første bind i en trilogi, som parrer hverdagsrealisme med det paranormale, er skrevet af svenskerne Sara B. Elfgren og Mats Strandberg.

Her fortæller de bl.a. om arbejdet med trilogien, om de selv tror på hekse, og hvad de håber, deres danske læsere vil gøre, når de er færdige med sidste side af Cirklen:

Hvordan mødte I hinanden og fandt på, at I ville skrive en trilogi sammen?

En fælles ven præsenterede os for hinanden for ca. tre år siden. Vi blev venner og opdagede hurtigt, at vi havde en perfekt ’arbejdskemi’. Vores ideer blev meget bedre, når vi diskuterede dem med hinanden. Der gik et stykke tid, inden vi fik den rigtige bogidé, men da det lykkedes, besluttede vi, at vi ville skrive en hel trilogi. Der var så meget, vi ville fortælle.

Hvor har I fået inspirationen til historien fra?

Vi vidste, at vi ville skrive om teenagere i en lille svensk by. Men først da Mats fandt på, at teenagerne skulle være hekse, begyndte ideerne at vælte frem. Vi har en fælles kærlighed til historier om teenagere, fantasy og skræk, fordi det er spændende at lege med tanken om, at der findes noget bag den virkelighed, vi lever i. I fantasy-genren kan man derudover diskutere vigtige spørgsmål som ondt, godt, venskab, loyalitet, samarbejde og svigt på spændende og fantasifulde måder. Vi er især inspireret af bøger som Lad den rette komme ind, film som Fucking Åmål og tv-serier som Buffy – Vampyrernes skræk og Veronica Mars.


Hvorfor skulle gymnasiepigerne have magiske evner?

Mange har nok fantaseret om, hvad de kunne gøre, hvis de fik magiske kræfter. Det har vi i hvert fald. Det var sjovt og spændende at idéudvikle på den fantasi og se, hvordan vores hovedpersoner håndterede de udfordringer, som magi medfører.


Tror I selv på, at der findes hekse – eller mennesker med paranormale evner?

 Vi håber det! I hvert fald er der helt sikkert meget i denne verden, som de fleste af os ikke forstår endnu.

Har I researchet blandt teenagere mht deres turbulente følelsesliv, eller kan I selv huske, hvordan det var i de år?

 Vi er begge i tæt kontakt med ’vores indre teenager’ og har talt meget om, hvordan det var i den alder. Vi har også læst vores dagbøger fra den tid.

Hvordan arbejder I sammen?

Vi besluttede fra starten af, hvad der i væsentlige træk skulle foregå i hvert bind af trilogien. Derefter har vi haft og har regelmæssige brainstorm-møder, hvor vi beslutter præcis, hvad der skal ske i de følgende fire kapitler. Så går vi hver især i gang med to kapitler, skriver, bytter tekster og redigerer det, som den anden har skrevet, bytter igen og diskuterer. Og til sidst redigerer vi hele manuskriptet i flere omgange, så vi ender med begge at være tilfredse med alt helt ned til hvert eneste komma.

Hvad er det sjoveste/mest spændende ved at skrive trilogien?

Vores samarbejde. Det har været og er fantastisk sjovt at udforske denne her verden sammen. Vi havde aldrig kunnet skrive Cirklen alene, men sammen bliver vi superstærke. Lidt som vores hovedpersoner. Lige nu er vi i gang med slutspurten af bind to, Ild, og det er så skægt.


Hvad er det hårdeste/mest udmattende?

I bøgerne sker der en del forfærdeligt, som vi ikke vil afsløre her. Og det føles altid skrækkeligt at udsætte vores hovedpersoner for den slags grusomheder. Men vi forsøger altid at tage ansvar for det, vi skriver. Rent praktisk er det hårdeste at holde styr på hele vores store verden, så vi ikke mister overblikket over detaljerne i handlingen. Der får vi hjælp fra Excel-dokumenter og lister.


Hvornår er filmpremieren på Cirklen?

Vi håber, at indspilningerne begynder om et år, og så vil der være premiere i 2013.

Vil I sige noget til jeres danske læsere?

Vi ville blive superglade, hvis vi fik kommentarer fra jer, for respons er det bedste, vi ved. Vi har fået rigtig meget fra andre. Folk siger, hvad de mener på Facebook, i blogs og på Twitter. Og det er ikke kun teenagere, som læser bogen. Vores yngste læser er, så vidt vi har hørt, 10 år, og vores ældste skulle være 93.FAKTA:

Sara Bergmark Elfgren, f. 1980, er filmmanuskriptforfatter. Mats Strandberg, f. 1976, har udgivet tre bøger og er journalist. Cirklen udkom i Sverige i april 2011, hvor den har fået flotte anmeldelser og er solgt i ca. 25.000 eksemplarer. Svensk filmatisering er undervejs, og forlag i 20 lande har købt bogen. Bind to, Ild, forventes at udkomme på dansk i efteråret 2012.


Læs mere på:

http://www.facebook.com/Cirkeln.Eld.Nyckeln

http://engelsfors.blogspot.com/

http://twitter.com/EngelsforsNews

http://twitter.com/matsstrandberg_

http://www.0glorybox0.blogspot.com/


Se et interview med de to forfattere til Cirklen (svensk):


Din kommentar 
Du skal være logget ind for at kommentere. Log ind her
Send kommentar
Alle kommentarer (15)
Lukas.ic
19. juni 2013

Jeg har ikke læst serien endnu. Jeg kan da sige at jeg ikke kan vente med at komme i gang :o)

CathrineDieu
18. februar 2013

Jeg har lige afsluttet Cirklen, og jeg synes den var lidt langtrukket, men samtidig afhængig. Jeg synes at da jeg begyndte at læse den kunne jeg ikke stoppe. Jeg læser normalt ikke fra Svenske forfattere, men i har bevist at det skulle jeg måske begynde på. Jeg plejer at læser noget med vampyrer o.s.v men denne "Magi bog" hvis man kan kalde den det er rigtig god og jeg glæder mig til toeren udkommer, jeg forstod ikke så meget af den til at starte med, men da jeg kom ind i bogen begyndte jeg at forstå hvad der foregik. 3 personfortæller er ikke normalt hvad jeg læser, men det er en god måde på at fange alles tanker. Jeg relatere mig nu mest med Minoo men dog er det bare fordi jeg minder om hende. Jeg synes selv at Anna karin er den person som er mere en man har i vær klasse.

Jeg vil give bogen 5 stjerner, men det er også fordi at den ligger på niveau med min ynglingserie. Den kunne dog blive bedre, men synes nu selv i skal finde på fine ideer til hvordan. :'D

Sara B. Elfgren
10. januar 2012

Hej Thea! Såg att Mats hade svarat dig bland e-böckerna så jag svara här. Tack för din långa recension! Det är alltid så spännande att ta del av vad läsarna har att säga. Vi håller just nu på att redigera bok två - Eld - och vi hoppas och tror att den har ännu mer av det som du gillade med Cirkeln. :) Allt gott!

Mats Strandberg
6. januar 2012

Hej Thea! Tack för dina fina ord! Vi är mitt i slutarbetet med Eld, den andra boken i trilogin. Hoppas du kommer att tycka om den också när den kommer på danska - vi är verkligen otroligt glada, och har fått enormt bra respons på den! Allt gott, Mats

TheaB
6. januar 2012

*Engelsfors :-)

TheaB
6. januar 2012

En bog alle kan relatere til, og drømme sig væk i!

Egentlig har jeg lidt svært ved at sætte en finger på, hvad der greb mig ved bogen. Jeg synes det er en fin historie, men ikke rigtig en der virkelig rører mig. Jeg ved ikke hvorfor, men bogen påvirker mig selvom jeg faktisk ikke synes at selve komplottet er noget specielt. Jeg tror det hænger meget sammen med hovedpersonerne i sidste ende.

Bogen handler om byen Engelsfors, og de personer der bor i den. Som bogen selv siger.. Englefors? Egentlig et smukt navn, men en dødsyg by. Et sted hvor man ikke ville forvente hekseri og magi ville udfolde sig, og dog sker det alligevel. Seks piger bliver på mystisk vis forenet til én gruppe, og må, hvad enten de kan lide det eller ej, samarbejde for at overleve. Men det er en del svære end man skulle tro, for ondskaben holder sig tæt på dem, og de bliver nødt til at skjule alt hvad de ved for alle omkring dem. Deres nyfundne heksekrafter er kun med til at gøre det hårdere for pigerne, da nogle har svære ved at styre dem end andre. En historie om venskab, had, mistænksomhed, kærlighed og hvordan skolelivet kan være så forskelligt fra person til person.

Egentlig synes jeg historien er rimelig langtrukket, og den fangede mig ikke som sådan, men hovedpersonerne gik lige i hjertet. Jeg kan på så mange måder relatere til flere af pigerne, og jeg tror på at vi alle har lidt af hver af dem indeni os. Selv synes jeg det var meget pudsigt, at læse om pigen Minoo, og hvordan hun kan tænke tilbage på pinlige ting hun har gjort for flere år siden, og stadig føle skammen vælte ind over sig - for det har jeg selv en vane med at gøre, hvor dumt det så end lyder. Jeg kan også relatere meget til Vanessa, den oprørske festpige, der bare vil have det sjovt, men også til den usikre Anna Karin, der aldrig tror hun er god nok. Seks så forskellige piger, man alligevel sagtens kan følge og forstå.

Cirklen er oprindelig skrevet på svensk, så jeg var ret spændt på at læse den, da jeg faktisk aldrig har læst en bog skrevet af svenske forfattere, men man må sige at de to forfattere Mats Strandberg og Sara B. Elfgren har gjort det godt! Jeg tænkte lidt over, om man mon ville kunne mærke nogen forskel, i forhold til de danske og engelske forfattere, men det synes jeg egentlig ikke der er, nu jeg tænker over det. De har formået at bibeholde en høj standard, og er endt med et godt resultat.

Ligesom Harry Potter er Cirklen skrevet i 3. person. Personligt elsker jeg når bøger er skrevet i 3. person, da det giver god mulighed for at følge flere personer, og få flere detaljer og synspunkter viklet ind i historien. På den måde var det også muligt at springe hurtigt fra pige til pige, og lære dem alle seks bedre at kende, og finde ud af hvilket forhold de hver især har til hinanden, til magien og alt hvad der foregår omkring dem.

Jeg kan helt ærligt sige, at jeg har været rigtig betaget af bogen. Hver gang jeg har lagt den fra mig, har jeg allerede glædet mig til at komme igang igen. Selvom det er en forholdsvis lang bog, føles den ikke sådan. Den er letlæselig, og man lægger ikke mærke til det, når først man kommer godt i gang. Historien starter meget brat, og man skal bare følge med i det fra start til slut, uden at kede sig det mindste.

Udover at være underholdende og spændende, er den til tider også trist at læse. Pigerne har hver deres problemer at tumle med, der bl.a omhandler spiseforstyrelser, lav selvtillid, mobning, stoffer og lignende, der virkelig sætter det hele i perspektiv. På den måde giver det bogen et twist, og den skiller sig ud fra de andre fantasy-/magibøger.

Jeg vil helt sikkert anbefale den til andre, og ikke mindst til andre teenagepiger, da jeg tror det er os der vil have lettest ved at relatere til den. Jeg glæder mig super meget til at andet bind udkommer, og håber på at kunne læse endnu en gribende bog fra de svenske forfattere, og blive endnu mere informeret om pigerne og deres liv.

Jeg vil personligt give bogen 4 ud af 5 stjerner. Hvis ikke den havde været så langtrukket, og hvis selve historien havde været mere interessant, havde den helt sikkert fået den sidste.

TheaB
6. januar 2012

En bog alle kan relatere til, og drømme sig væk i!

Egentlig har jeg lidt svært ved at sætte en finger på, hvad der greb mig ved bogen. Jeg synes det er en fin historie, men ikke rigtig en der virkelig rører mig. Jeg ved ikke hvorfor, men bogen påvirker mig selvom jeg faktisk ikke synes at selve komplottet er noget specielt. Jeg tror det hænger meget sammen med hovedpersonerne i sidste ende.

Bogen handler om byen Englefors, og de personer der bor i den. Som bogen selv siger.. Englefors? Egentlig et smukt navn, men en dødsyg by. Et sted hvor man ikke ville forvente hekseri og magi ville udfolde sig, og dog sker det alligevel. Seks piger bliver på mystisk vis forenet til én gruppe, og må, hvad enten de kan lide det eller ej, samarbejde for at overleve. Men det er en del svære end man skulle tro, for ondskaben holder sig tæt på dem, og de bliver nødt til at skjule alt hvad de ved for alle omkring dem. Deres nyfundne heksekrafter er kun med til at gøre det hårdere for pigerne, da nogle har svære ved at styre dem end andre. En historie om venskab, had, mistænksomhed, kærlighed og hvordan skolelivet kan være så forskelligt fra person til person.

Egentlig synes jeg historien er rimelig langtrukket, og den fangede mig ikke som sådan, men hovedpersonerne gik lige i hjertet. Jeg kan på så mange måder relatere til flere af pigerne, og jeg tror på at vi alle har lidt af hver af dem indeni os. Selv synes jeg det var meget pudsigt, at læse om pigen Minoo, og hvordan hun kan tænke tilbage på pinlige ting hun har gjort for flere år siden, og stadig føle skammen vælte ind over sig - for det har jeg selv en vane med at gøre, hvor dumt det så end lyder. Jeg kan også relatere meget til Vanessa, den oprørske festpige, der bare vil have det sjovt, men også til den usikre Anna Karin, der aldrig tror hun er god nok. Seks så forskellige piger, man alligevel sagtens kan følge og forstå.

Cirklen er oprindelig skrevet på svensk, så jeg var ret spændt på at læse den, da jeg faktisk aldrig har læst en bog skrevet af svenske forfattere, men man må sige at de to forfattere Mats Strandberg og Sara B. Elfgren har gjort det godt! Jeg tænkte lidt over, om man mon ville kunne mærke nogen forskel, i forhold til de danske og engelske forfattere, men det synes jeg egentlig ikke der er, nu jeg tænker over det. De har formået at bibeholde en høj standard, og er endt med et godt resultat.

Ligesom Harry Potter er Cirklen skrevet i 3. person. Personligt elsker jeg når bøger er skrevet i 3. person, da det giver god mulighed for at følge flere personer, og få flere detaljer og synspunkter viklet ind i historien. På den måde var det også muligt at springe hurtigt fra pige til pige, og lære dem alle seks bedre at kende, og finde ud af hvilket forhold de hver især har til hinanden, til magien og alt hvad der foregår omkring dem.

Jeg kan helt ærligt sige, at jeg har været rigtig betaget af bogen. Hver gang jeg har lagt den fra mig, har jeg allerede glædet mig til at komme igang igen. Selvom det er en forholdsvis lang bog, føles den ikke sådan. Den er letlæselig, og man lægger ikke mærke til det, når først man kommer godt i gang. Historien starter meget brat, og man skal bare følge med i det fra start til slut, uden at kede sig det mindste.

Udover at være underholdende og spændende, er den til tider også trist at læse. Pigerne har hver deres problemer at tumle med, der bl.a omhandler spiseforstyrelser, lav selvtillid, mobning, stoffer og lignende, der virkelig sætter det hele i perspektiv. På den måde giver det bogen et twist, og den skiller sig ud fra de andre fantasy-/magibøger.

Jeg vil helt sikkert anbefale den til andre, og ikke mindst til andre teenagepiger, da jeg tror det er os der vil have lettest ved at relatere til den. Jeg glæder mig super meget til at andet bind udkommer, og håber på at kunne læse endnu en gribende bog fra de svenske forfattere, og blive endnu mere informeret om pigerne og deres liv.

Jeg vil personligt give bogen 4 ud af 5 stjerner. Hvis ikke den havde været så langtrukket, og hvis selve historien havde været mere interessant, havde den helt sikkert fået den sidste.

Sara B. Elfgren
6. december 2011

RikkeJensen - Tack för dina fina ord! Vi är mycket glada att du tyckte om vår bok! Hoppas du kommer att tycka om tvåan också, vi jobbar just nu med den. :)

RikkeJensen
4. december 2011

Jeg havde egentligt ikke de store forventninger til denne bog pga diverse anmeldelser. Heldigvis skal man jo selv bedømme. Vi følger 7 unge mennesker og bevidner allerede i starten af bogen, at den ene begår selvmord. De 6 resterende har egentligt ikke noget med hinanden at gøre, andet end at de går på samme skole, men de tvinges nu af usynlige kræfter til at samarbejde. Og netop samarbejdet er meget vigtigt for deres alle sammens overlevelse. Heksekundskaber får frit løb og det er sjovt og skræmmende at se, hvad det kan gøre ved andre og den enkelte med evnerne. Der er mange forskellige at holde styr på og i begyndelse er det rigtig svært at holde dem adskildt, men hen ad vejen lærer man dem at kende. Bogen er bestemt ikke én som du læser hurtigt, da der er meget at holde styr på og mange til at forholde sig til. Jeg var godt underholdt og syntes bogen var spændende.

Sara B. Elfgren
2. november 2011

Maria W - Hej! Tack för din superfina kommentar! Vi lämnade just in förstaversionen av bok två och hoppas att du kommer att tycka om den också!

mariaw
29. oktober 2011

Jeg har netop afsluttet Cirklen og sidder allerede og tørster efter næste del af serien!!
Spændende, interessant og anderledes ungdomsroman som sagtens kan læses af voksne også. Jeg synes bogen rummer flere spændende temaer - der er både fantasy delen, som i øvrigt fungerer rigtigt godt. Der er rå socialrealisme, som passer utroligt godt ind i historien. Der er almene teenage problematikker som jeg tror alle kan identificere sig med uanset alder. Og ikke mindst temaet omkring forældre/barn realtioner som også er skrevet rigtigt godt og vedkommende.

Første del af bogen synes jeg var lidt tung at komme igennem. Der var mange personer og omgivelser man skulle introduceres for og forholde sig til, det gør bogen en anelse tung og forvirrende i opstarten. Men efterhånden som man danner sig et indre billede af Engelsfors, og lærer personerne og deres særpræg at kende....Så er bogen faktisk svær at slippe igen! Man higer efter at vide mere om personerne - man ønsker af hele sit hjerte at det skal gå dem godt, og overkomme deres individuelle og samlede problemer.

Jeg anbefaler klart denne bog og glæder mig rigtigt meget til næste del udkommer.

Mats Strandberg
12. oktober 2011

Hej Ina! Tack så mycket, otroligt kul att höra av dig!

Mats Strandberg
12. oktober 2011

Hej Niels! Vad kul att höra! Vi skriver just nu slutet av bok 2, och man kommer garanterat att få veta mer om personerna... :D

InaBrockhoff
9. oktober 2011

Cirklen er en bog om seks pigers mystiske oplevelser. Ting der sker fordi de tænker på det. Underlige drømme og et meget sært selvmord på deres skole.
Da de mødes en aften under den blodrøde måne indser de at de skal redde verden. At deres kræfter har konsekvenser. At deres kræfter skal trænes. Og at alle ikke er hvad de ser ud til.

I de første to kapitler var jeg ét stort spørgsmålstegn. Den var meget svær at læse, dog sad jeg med hovedet begravet i bogen. Og med god grund. Den blev meget lettere at finde rundt i, og jeg blev meget ked af det da jeg var færdig.
Jeg burde give et stor tak til forfatteren! Tak for at skrive en så god bog! Tak for at lade mig bruge min tid på noget fornuftigt.
Klart anbefalet!

niels
6. oktober 2011

Da jeg først læste bag på Cirklen, tænkte jeg åh gud en ungdomsroman det overlever jeg aldrig. Men lad mig sige det med det samme jeg blve faktisk fanget, ikke så meget af sidehistorien men af hovedehistorien som er rigtig go og som holder. Når man først er kommet igang med bogen er den faktisk rigtig svær at slippe for man må lige vide hvad der sker på næste side. Personerne er nogle man gider at læse om og som man gerne vil vide mere om så jeg er helt klart på når der kommer en bog mere. En bog jeg helt klart kan anbefale til den mørke vinter

Artikler (0)

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!