Skønlitteratur & Digte
 
 
 
 
Find titel i denne kategori
Søg
 
 
 
 
Sortering Vis pr. side Visning
Resultat: 1-24 (af 2158)   Side: 1 2 3 ... 90  Forrige  
 •  
   
   
   
  Fut, fut, futFut, fut, futKlaus Rifbjerg (0) 0Vi stiger alle sammen på toget og kører i hver sin retning, og vi aner ikke, hvor vi ender. En digtsamling med tog og togrejser som gennemgående motiv.
 •  
   
   
   
  AmericanahAmericanahChimamanda Ngozi Adichie (0) 0
 •  
   
   
   
  100 digte100 digteHenrik Nordbrandt (1) 0
 •  
   
   
   
  Da jeg var barn, læste jeg bøgerDa jeg var barn, læste jeg bøgerMarilynne Robinson (0) 0
 •  
   
   
   
  Smuk er døden, som I fikSmuk er døden, som I fikClaes Johansen (0) 0
 •  
   
   
   
  Syersken fra MadridSyersken fra MadridMaría Duenas (2) 0Madrid i 1930'erne. Den unge og formuende Sira lader sig overtale til at rejse til Tanger med sin store flamme, Ramiro. Her bruger han hele hendes formue og efterlader hende dybt forgældet. Sira må begynde at arbejde som syerske for at overleve. Den spanske Borgerkrig er brudt ud, og Europa står på randen af borgerkrig. Sira får en engelsk kvinde med kontakter som kunde. Snart lever Sira et dobbeltliv som syerske og britisk spion ... SYERSKEN FRA MADRID er en storslået og farverig roman fra et af de mest dramatiske kapitler i europæisk historie. Læseren inviteres med på rejse fra det pronazistiske Madrid via det kolonialistiske Marokko til det kosmopolitiske Lissabon under krigen. En rejse fuld af spioner, opportunister og flygtninge.
 •  
   
   
   
  Digte 2014Digte 2014Theis Ørntoft (30) 0Digteren Theis Ørntoft, der debuterede med digtsamlingen Yeahsuiten, skriver i Digte 2014 om en konstant muterende nutid fuld af uforståelige kriser og kortsluttede mennesker, hvis atomer hele tiden er ved at forlade dem til fordel for andre og bedre stedert
 •  
   
   
   
  Samlede digteSamlede digteTove Ditlevsen (4) 0Genoptryk af bogen, der samler Tove Ditlevsens digte.
 •  
   
   
   
  Vi ses i morgenVi ses i morgenTore Renberg (5) 0Om kærlighed og penge i verdens rigeste by. Pål har rodet sig ud en spillegæld på en million kroner og forsøger nu sammen med en bande småkriminelle venner at klare tilbagebetalingen – samtidig med at han er hunderæd for at hans to døtre, Tiril og Malene, skal opdage hvad han har gang i. Den sekstenårige kristne pige Sandra har også en hemmelighed. Hun er dybt forelsket i den tiltrækkende og uforudsigelige badboy og børnehjemsdreng Daniel William. Der er ingenting, der kan rokke ved hendes kærlighed. Hverken de bekymrede forældre, Jesus eller Daniels lede og døve plejesøster, som har et skummelt greb om Daniel. Den smældfede Jan Inge er gruppens lederfigur og lige fyldt 40. Han har siden ungdomsårene været kriminel i Stavanger, en by der har forandret sig radikalt efter olien kom til Norge. Horror-eksperten, country-entusiasten og den selvudnævnte filosof bor i et faldefærdigt hus lige op ad jernbanen sammen med sin bedste ven, metal-fanen og romantikeren Rudi, som har ADHD og er kæreste med hans søster, Cecilie, som også bor i huset. Cecilie bærer på den største hemmelighed af dem alle: Hun er gravid, og kan bare håbe på at det er Rudi som er faren og ikke en psykotisk fyr, som snart bliver løsladt fra fængslet. I løbet af tre skæbnesvangre dage i september krydses disse liv på voldelige og romantiske måder, som skal forandre dem for al tid. VI SES I MORGEN er – udover både mørk, foruroligende og morsom – en kaotisk kærlighedshistorie, hvor alle vil have en del af kagen, men så at sige ingen andre end læserne, får hvad de ønsker.     ”VI SES I MORGEN er en usædvanlig roman, lige så utrolig som den er realistisk, skrevet med en eksplosiv kraft og en pulserende lidenskab for Balzac. En majestætisk page turner!” Karl Ove Knausgård, forfatter til MIN KAMP
 •  
   
   
   
  Din hengivneDin hengivneAnne Thompson (7) 0DIN HENGIVNE er en roman om Paul Gauguins stærke og selvstændige kone Mette. Hun levede alene med fem børn fra 1880'erne og frem, mens København blev moderne og Paul realiserede sine kunstnerambitioner først i Frankrig og sidst i Tahiti.
 •  
   
   
   
  Fiktioner og andre fiktionerFiktioner og andre fiktionerJorge Luis Borges (0) 0Samlet udgave af fire centrale samlinger af Borges noveller og fortællinger. Bogen af sand og Nederdrægtighedens verdenshistorie, oversat af Morten Søndergaard i henholdsvis 1998 og 2000. Fiktioner og Aleffen, oversat af Peter Poulsen i 1998 og 1999.
 •  
   
   
   
  Svalens grafSvalens grafSissel-Jo Gazan (94) 21Forfatteren Sissel-Jo Gazan fik i 2008 et stort bestsellergennembrud med Dinosaurens Fjer. Bogen er læst af over 110.000 læsere herhjemme, blev valgt som ’Årtiets krimi’ af Danmarks Radio og er oversat til 16 sprog. Hendes nye bog, Svalens graf, er en passioneret relationsroman og en intelligent videnskabskrimi om en rystende sandhed, som den unge biolog Marie Skov opdager i de data om børnevaccinationer, hendes professor indsamlede i Afrika, inden han begik selvmord.   Politimanden Søren Marhauge nægter at lukke sagen som et selvmord og bevæger sig mildest talt tæt på grænsen for lovligt politiarbejde i forsøget på at forstå sagen. Han nærmer sig også det store spørgsmål: Er det altid godt for mennesket at vide, hvad det egentlig var, der skete en gang?
 •  
   
   
   
  Kun stemmen bliver tilbage. Poesi og biografiKun stemmen bliver tilbage. Poesi og biografiForugh Farrokhzad (2) 0Forugh Farrokhzad er det 20. århundredes vigtigste og mest læste iranske digterinde. Hun blev født i Teheran i 1934 og døde som 32-årig i en bilulykke. I sit korte liv fornyede hun persisk poesi radikalt og slog internationalt igennem med sine kontroversielle digte om blandt andet kærlighed og begær. Det vakte furore i hendes samtid, at hun i sin skrift og i sit liv brød med konventionerne, og endnu i dag er hendes poesi genstand for både kult og debat i Iran. Hendes digte er oversat til alverdens sprog.   Kun stemmen bliver tilbage giver for første gang et samlet indblik i Forugh Farrokhzads forfatterskab på dansk. Bogen indeholder den iranskfødte danske forfatter Shadi Angelina Bazeghis oversættelser af hendes væsentligste digtsamlinger, to af hendes noveller og et interview. Desuden rummer bogen et billedgalleri og et essay af Mette Moestrup om hendes liv og værk.          
 •  
   
   
   
  Husk at leveHusk at levePiet Hein (0) 0Udvalgte digte og gruk fra de første 25 år af Piet Heins og hans andet jeg, Kumbels livskloge og muntre forfatterskaber.Nu i 30. oplag og trykt i 130.200 eksemplarer.
 •  
   
   
   
  MidnatsbørnMidnatsbørnSalman Rushdie (0) 0På et magisk tidspunkt, præcis på slaget tolv den 15. august 1947, bliver Saleem Sinai født. I samme sekund frigør Indien sig fra Englands herredømme. I den første time efter landets (gen-)fødsel kommer 1001 midnatsbørn til verden, og under sin mildt sagt brogede opvækst er Saleem i telepatisk kontakt med dem alle. Han fortæller om sin familie og sit eget eventyrlige liv - set i lyset af Indiens voldsomme historie.
 •  
   
   
   
  Alt under månenAlt under månenHarald Voetmann (8) 0"Alt under månen er historisk roman om trangen til at forstå og beherske naturen - et tema, der også var centralt i Voetmanns første roman Vågen (2010). I Alt under månen fortælles der i almanakform om årets gang blandt Tycho Brahes assistenter på Hven, men bogen rummer også beskrivelser af en dommedagsvision fra 1582 og af en dansk adelsmands flugt fra sin gæld og vilde jagt på sex og De Vises Sten."
 •  
   
   
   
  Yeah suitenYeah suitenTheis Ørntoft (41) 032 debutdigte der undersøger mange ting. Blandt andet væren, lykke, temperament og ungdom.
 •  
   
   
   
  House of CardsHouse of CardsMichael Dobbs (0) 0Francis Urquharts begivenhedsrige karriere som premierminister ender spektakulært i dette tredje og sidste bind i serien HOUSE OF CARDS. Vi møder Urquhart igen, efter at han i mange år har siddet på magtens tinde i England, og nu snart vil være den længst siddende premierminister i det tyvende århundrede. Men meningsmålinger tyder på, at offentligheden endelig er ved at være trætte af ham, og kampen for at tvinge ham fra magten vinder land. Men Urquhart giver ikke op uden modstand. Hvis offentligheden kræver blod, så er det præcis, hvad de skal få – men ikke Urquharts eget.  
 •  
   
   
   
  Den sindssyge polakDen sindssyge polakLotte og Søren Hammer (4) 1
 •  
   
   
   
  Postkort til AnniePostkort til AnnieIda Jessen (9) 0Postkort til Annie er en samling fortættede noveller om det stille liv, der bliver uroligt.
 •  
   
   
   
  SvømmerenSvømmerenJoakim Zander (28) 12SVØMMEREN er en hæsblæsende thriller om livsfarlige alliancer, om kærlighed og højt spil på den mørke side af det internationale diplomati. Om svigt og forsoning, og om ikke at kunne løbe fra sin fortid. EN KVÆLENDE VARM DAG I 1980’ERNES DAMASKUS – et ungt par forsøger desperat at finde medicin til deres feberhede baby, da en bilbombe brutalt splitter det lille trekløver ad. Tredive år senere bliver Mahmoud Shammosh, en ung svensk-libanesisk forsker i moderne krigsførelse, pludselig sat i forbindelse med terrorisme og mord. Den eneste, han kan betro sig til, er sin tidligere kæreste, juristen Klara Walldéen. Og snart må de to flygte gennem et vinterkoldt Europa, hvor grænserne mellem ven og fjende, sandhed og løgn er lige så åbne som grænserne mellem landene. Samtidig er en navnløs CIA-agent på evig flugt fra konsekvenserne af sit livs fejltrin. En tavs sorg, der har ført ham ud på en rastløs odyssé gennem den kolde krigs brændpunkter i Libanon, Afghanistan og Irak. Indtil han en dag gør en opdagelse, der får ham til at drage af sted på egen hånd for at forhindre begivenheders amokløb. SVØMMEREN er første roman med Klara Walldéen.  
 •  
   
   
   
  PanPanKnut Hamsun (3) 0Pan udkom første 1894 og er blevet betegnet som en digterisk triumf for Knut Hamsun. Det er beretningen om løjtnant Thomas Glahn og hans forhold til to kvinder; den hengivne Eva og den solbrune, lunefulde Edvarda.
 •  
   
   
   
  Isbjørnen - NattevagtIsbjørnen - NattevagtHenrik Pontoppidan (2) 0Isbjørnen er et humoristisk og grotesk portræt af den umulige teolog Thorkild Müller. Som præst i det nordligste Grønland får han mulighed for at udfolde sin virkelige natur. Men senere dumper han ned i den jævne danske provins. En af Henrik Pontoppidans mest kendte korte romaner, der også er meget brugt i skolerne.
 •  
   
   
   
  Mistanke om voldMistanke om voldDror Mishani (5) 0
Resultat: 1-24 (af 2158)   Side: 1 2 3 ... 90  Forrige  

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!