Mad & Vin
 
 
 
 
Find titel i denne kategori
Søg
 
 
 
 
Sortering Vis pr. side Visning
Resultat: 1-24 (af 194)   Side: 1 2 3 ... 9  Forrige  
  •  
     
     
     
    Den letteste vej til 5:2 kurenDen letteste vej til 5:2 kurenGitte Heidi Rasmussen (19) 0Fem dage med ganske almindelig mad og to dage med næsten ingenting. Så enkle er principperne for den nye populære 5:2 slankekur. Måske er det derfor, at så mange mennesker er hoppet med på vognen, ikke mindst mændene, der sætter pris på det klare budskab: Max 600 kalorier dagligt, vælg selv hvilke to af ugens syv dage du faster. For kvindernes vedkommende hedder det 500 kalorier. 'Den letteste vej til 5:2 kuren' indeholder 200 opskrifter på ca. 200 kalorier. Opskrifterne gør det enkelt at klare sig igennem kurens to ugentlige fastedage og sikrer at kuren bliver en succes. Bogen indeholder små lette måltider, der smager dejligt i sig selv og kan holde sulten for døren. Her er opskrifter på morgenmad, frokost og aftensmad, samt snack-light og energiboosters. kalorier. Desuden giver bogens forfatter, Gitte Heidi Rasmussen - der er ernærings- og husholdningsøkonom og ugebladet SØNDAGs ekspert i sund og slankende mad - en række tips til, hvordan du kommer hele vejen i mål.  
  •  
     
     
     
    Den letteste vej til mere 5:2Den letteste vej til mere 5:2Gitte Heidi Rasmussen (0) 0Fem dage med ganske almindelig mad og to dage med næsten ingenting. Så enkle er principperne for den populære 5:2 kur, som er en effektiv slankekur.   I Den letteste vej til mere 5:2 har vi endnu en gang gjort det let for dig at følge 5:2 kuren. Vi har samlet 200 nye opskrifter på 200 kalorier, så du slipper for at tælle kalorier op på de dage, hvor du skal faste let. Du skal bare spise to-tre af de små, velsmagende måltider fra bogen, så du rammer enten 500 kalorier (for kvinder) eller 600 kalorier (for mænd). Opskrifterne er til både morgen, middag og aften, og du får også inspiration til lette snacks og energiboostende småretter.   Gitte Heidi Rasmussen er ernærings- og husholdningsøkonom. Hun har skrevet en lang række kogebøger og er desuden slankeekspert på ugebladet SØNDAG, hvor hun rådgiver læserne om sund og nærende mad.
  •  
     
     
     
    Den letteste vej til LCHF kurenDen letteste vej til LCHF kurenGitte Heidi Rasmussen (0) 0'Den letteste vej til LCHF kuren' indeholder 200 opskrifter på let og slankende hverdagsmad, der mætter, fordelt på morgenmad, frokost, aftensmad, snacks og energiboosters. Desuden giver bogens forfatter, Gitte Heidi Rasmussen - der er ernærings- og husholdningsøkonom og ugebladet SØNDAGs ekspert i sund og slankende mad - en række tips til, hvordan du kommer hele vejen i mål. LCHF er en nem og effektiv slankekur, hvor du hurtigt kan slippe af med de overflødige kilo. Low Carb High Fat opskrifterne indeholder proteinrige råvarer som fisk, æg, kød og nødder. Til gengæld er lyst brød, kartofler, pasta og ris bandlyst, lige såvel som de fleste rodfrugter og frugt. Med LCHF skal man kort sagt undgå dét, der indeholder for mange kulhydrater – men ikke spare på naturlige fedtstoffer, som også omfatter animalsk fedt. LCHF-kost har den positive virkning, at man bliver mæt, spiser mindre og derfor automatisk indtager færre kalorier.  
  •  
     
     
     
    Bikiniklar med 5:2Bikiniklar med 5:2Gitte Heidi Rasmussen m.fl., Gitte Heidi Rasmussen m.fl. (0) 0 Komplet 28-dages kostplan 80 lækre og appetitlige slankeopskrifter 40 opskrifter på 200 kalorier Spis mættende, sund og slankende mad fem dage om ugen, og fast let to dage, så dit vægttab får det sidste og afgørende kick inden sommer. Dét er formlen i BIKINIKLAR MED 5:2, hvor du får masser af almindelige slankeopskrifter plus en række helt enkle opskrifter på 200 kalorier til dagene med let faste. Du får også en komplet 4-ugers kostplan, som fortæller dig, hvad du skal spise for at blive bikiniklar på rekordtid. Kostplanen dækker både de almindelige dage og fastedagene og giver dig en komplet plan over alle dine måltider i samtlige 28 dage.
  •  
     
     
     
    LêLês grønne køkkenLêLês grønne køkkenAnh Lê (10) 0Vietnamesisk mad er sund, (kalorie)let og lækker. Der bruges masser af grøntsager og krydderurter - og kun ganske lidt kød og fisk, hvilket passer perfekt med tidens sundhedsbølge. I 'LêLês grønne køkken' får du et indblik i, hvad folkene bag den populære restaurant selv spiser, når de samles omkring bordet privat eller sammen med deres personale. Det er enkle og forfriskende retter opdelt i delikat fingermad, spændende supper og sprøde salater, der traditionen tro bliver stillet midt på bordet, så alle kan sammensætte deres egen tallerken. Ingredienserne finder du i supermarkedet eller hos din lokale etniske købmand. 
  •  
     
     
     
    PizzaPizzaClaes Benthien, Gorm Wisweh (34) 1Her er kogebogen, der gør det muligt selv at lave "rigtig" pizza. Tilgængelige opskrifter alle kan lave, blot man har en ovn, en bagesten og lysten til at fabrikere "the real thing" i sit eget køkken. Kun fantasien sætter grænserne. En kogebog med og af den unge og anmelderroste gourmetpizzabager Gorm Wisweh. Rigt illustreret. Ca. 35 opskrifter og forslag til snacks og tilbehør.  
  •  
     
     
     
    Aldrig mere sukkerkoldAldrig mere sukkerkoldAnne-Li Engström, Nanna Friis, Barbara Bendix Becker (19) 0
  •  
     
     
     
    Mikkellers bog om ølMikkellers bog om ølPernille Pang, Mikkel Borg Bjergsø (18) 0Mikkel Borg Bjergsø er manden bag det banebrydende danske mikrobryggeri Mikkeller, ølverdenens svar på Noma. I denne bog gør han dig til en bedre ølkender og viser dig, hvordan du kan lave spændende og velsmagende bryg derhjemme. MIKKELLERS BOG OM ØL guider dig igennem hele brygprocessen og fortæller dig alt, du skal vide for at komme i gang med at brygge derhjemme – om råvarer, udstyr og maltkværning, om mæskning, kogning og humletilsætning og om gæring, lagring og flaskning. Samtidig får du 25 unikke Mikkeller-opskrifter. De spænder fra gode begynderøl som pale ale og brown ale til mere komplekse øl som barley wine, røgstout og belgisk wild ale, så der er noget for både begyndere og erfarne hjemmebryggere. Læs også om Mikkellers vej fra hobbyeksperiment til trendy mikrobryggeri, øllets historie, 90’ernes mikrobrygrevolution, øl og mad og de væsentligste ølstilarter fra lys pilsner over velhumlet IPA til lambic og heftig quadrupel.
  •  
     
     
     
    SUNDE SØDE SAGER fra The Food ClubSUNDE SØDE SAGER fra The Food ClubDitte Ingemann (41) 0Med inspiration fra denne smukke kogebog kan du nu snuppe en energibar, når du går sukkerkold, eller servere en dejlig dessert for din familie - uden dårlig samvittighed . SUNDE SØDE SAGER indeholder mere end 70 opskrifter på kager, tærter, is, energi-snakcs og desserter - samt et kapitel med sundt børneguf. De søde sager indeholder ikke hvidt raffineret sukker, men er derimod sødet med alternativer som frisk eller tørret frugt, rå honning, sirup, palmesukker mm. Mange af opskrifterne er desuden glutenfrie. Bagest i bogen findes et mini-leksikon over de anvendte råvarer og produkter, så alle nybegyndere trygt kan prøve kræfter med at bage sukker- og glutenfrit.
  •  
     
     
     
    Salater fra The Food ClubSalater fra The Food ClubDitte Ingemann (45) 0'SALATER fra The Food Club' indeholder mere end 80 opskrifter på knasende sprøde og sunde salater, der er nemme at tilberede og lige til at stille på middagsbordet året rundt. Salaterne er opdelt efter råvarernes farve, der samtidig fortæller noget om, hvilke vitaminer, mineraler og andre sunde sager, der gemmer sig i de livgivende frugter og grøntsager. Bogen er skrevet af Danmarks nye salatdronning, Ditte Ingemann fra The Food Club.
  •  
     
     
     
    FIND & SPIS de bedste svampeFIND & SPIS de bedste svampeThomas Læssøe (10) 0En super guide til de bedste danske spisesvampe. Med opskrifter på lækre retter med de indsamlede svampe. Bogen rummer beskrivelser af de ca. 30 bedste spisesvampe med oplysninger om kendetegn, voksesteder og sæson samt muligheder for forvekslinger. Illustreret med fotos af hver enkelt art - hele såvel som gennemskårne. Billedteksterne henviser til kendetegn man skal være særlig på vagt overfor. Bogen indeholder desuden mere end 30 opskrifter på lækre retter med svampe, fx Karl Johan og kammusling på karrysuppe, Bruschetta med kantarel og gedeost og Havtaske med brungul rørhat og grønsager.  
  •  
     
     
     
    FoodieFoodieMarie Holm (9) 0FOODIE er en kombineret essaysamling og kogebog. Skrevet til dig, der synes, at det bedste – næst efter at spise – er at læse om mad. Bogen indeholder opskrifter og essays, der plukker alt det fedeste fra tidens madmode. Det er her, du finder opskriften på Manfreds berømte tatar, guiden til brygning af den perfekte sorte kaffe, reportagen fra Nørrebros lille kultbager og den passionerede tekst om kogning af eget krydderfedt! Blandet med underholdende "Det bedste-lister", fine fotos og cool tegninger.   
  •  
     
     
     
    ZEN og kunsten at vedligeholde en surdejZEN og kunsten at vedligeholde en surdejNiels Plum, Carl Plum (44) 0Suverænt nørdet bagebog med opskrifter på brød i verdensklasse samt anvisninger på, hvordan man holder liv i sin surdej, bygger sin egen stenovn, maler melet og genbruger brødet de følgende dage, skrevet af tvillingerne Niels og Carl Plum. Hvis man ikke allerede er selvforsynende med brød, så bliver man det efter endt læsning.
  •  
     
     
     
    BAG GLUTENFRITBAG GLUTENFRITKarin Moberg, Oscar Målevik, Stefan Wettainen (4) 0Endelig er der en seriøs bagebog, som også giver en LYST til at bage glutenfrit. Madbillederne i BAG GLUTENFRIT er ikke kun smukke og sanselige, de giver også læserne blod på tanden til at bage brød og kager uden gluten. Flere og flere mennesker vælger af spise glutenfrit, enten fordi de er nødt til det (glutenallergikere,) eller fordi de føler, at de får det bedre af det (glutenintolerante). Bogen indeholder cirka 50 glutenfrie opskrifter på brød, kager, grød, mysli, pandekager, pizzaer og tærter. Opskrifterne er enkle og lette at gå til. Bagest i bogen findes et fremragende minileksikon over de anvendte råvarer og produkter, så alle nybegynderne kan få et indblik i den glutenfrie verden.
  •  
     
     
     
    Smag på SønderjyllandSmag på SønderjyllandInge Adriansen (8) 0Inge Adriansens "Smag på Sønderjylland" er en kulturhistorisk kogebog, der vil skildre såvel kosttraditioner som nutidens gastronomi i hele grænselandet, dvs. Sønderjylland-Schleswig. I modsætning til almindelige kogebøger vil denne bog indeholde en række fortælllinger om landsdelens særlige historie sammenkædet med 60 opskrifter på sønderjyske og slesvigske retter, bagværk og gode drikke. Kulturmødet mellem tysk og dansk har gennem århundreder sat et markant præg på Sønderjylland-Schleswig, også på det smagsmæssige område. Her mødes dansk, nørrejysk, holstensk og frisisk kostkulturer og indgår en symbiose, der også er tilsat påvirkninger udefra. Det er denne sammensmeltning af mange kosttraditioner, der er særegen for grænselandet og har skabt en grænseoverskridende kostkultur, som fortsat er levende – og har fået styrket livskraft i det sidste årti takket være en voksende interesse for gode, regionalt fremstillede råvarer.   Der findes en lang række retter, kager og drikkevarer, som opfattes som typisk sønderjyske-slesvigske. De fremstilles af råvarer, der dyrkes i området, og de afspejler både traditioner og nye trends. Det er blandt andet røget skinke, pølser af mange forskellige slags og andre charcuteriprodukter samt retter som torsk i fad, østers og lam fra Vadehavet og mange variationer over hvidkål og grønkål. Området syd for grænsen bidrager med en række frisiske og holstenske retter som Birnen, Bohnen und Speck og surkål med svineskank og ærtepuré.   De sønderjyske slagtere er det erhverv, der fremfor nogen været med til at give et sønderjysk madmæssigt særpræg. De sønderjyske pølser er et karateristisk resultat af forbindelsen sydpå. Mange tyske slagtere flyttede hertil i slutningen af 1800-tallet medbringende gode traditioner for fremstilling af pølser og røgvarer. Også andre indvandrere har sat spor i madkulturen.  Det gælder blandt andet herrnhuterne, der i 1772 grundlagde Brødremenigheden i Christiansfeld. De kom fra Midttyskland og  medbragte opskrifter på honningkager, som fortsat er meget populære.   Siden begyndelsen af 1990'erne er der sket en mærkbar forbedring i udbuddet af gode råvarer i vores region. Den forøgede interesse for kvalitetsprodukter har muliggjort, at der er oprettet en række nye virksomheder, der satser på kvalitet, fx Gråsten Fjerkræ og Skærtoft Gårdmølleri, Naturmælk, Marsklam og Sødam kyllinger.   Velmeriterede ældre virksomheder har fulgt op på denne trend og lancerede nye kvalitetsprodukter, fx Bryggeriet Fuglsang, Sønderjydsk Kål og det genåbnede honningkagebageri i Christiansfeld. Denne positive udvikling vil jeg gerne understøtte med dette bogprojekt, der vil skildre kostraditioner frem til nutiden og - vel at mærke - medtage den tilsvarende udvikling syd for grænsen.
  •  
     
     
     
    HjemmebagtHjemmebagtHanne Risgaard (0) 0Det er enkelt, udbytterigt og sjovt at bage, og grove brød giver os livsnødvendige fibre, vitaminer og mineraler. Når mel, vand, gær og salt transformeres til et duftende, sprødt og velsmagende brød – eller når man med stolthed kan stille en saftig, hjemmebagt kage på bordet – er der magi i luften. Skærtoft Mølle på Als producerer friskmalet, økologisk mel af høj kvalitet. I denne dejlige bagebog har Hanne Risgaard, som ejer Skærtoft Mølle sammen med sin mand, udvalgt sine bedste opskrifter på brød og andet bagværk. Alt er udførligt forklaret og suppleret med alle fornødne oplysninger om bagning, udstyr, ingredienser, forskellige former for hævemidler og surdeje.   Hjemmebagt fortæller om korn og mel – et fantastisk produkt, som vi har direkte fra naturen – og gennemgår systematisk og enkelt vejen til det bedste bagværk. Bagning er et håndværk, alle kan lære, men det er bedst, når det bliver drevet af lyst, forventning og glæde. Når man har opnået den nødvendige rutine, er det at bage som at cykle: Har man først lært det, kan man det resten af livet.   Bogen er smukt illustreret med fotos af Thomas Tolstrup.
  •  
     
     
     
    JUNIORCHEF Mad til familie og gæsterJUNIORCHEF Mad til familie og gæsterCharlotte Nowak (11) 0'JUNIORCHEF Mad til familie og gæster' udfordrer børnene i køkkenet, så det hele ikke er så helvedes forudsigeligt. Charlotte Nowaks opskrifter er sunde, sjove, spændende og super lette at følge for nybegyndere i et køkken på grund af bogens fornøjelige layout: siderne ligner en blanding af en tegneserie, en madblog og en traditionel kogebog med masser af små bokse, ikoner, indkøbssedler, trin-for-trin opskrifter og appetitlige madbilleder. På menuen optræder gamle travere som frikadeller med stuvet spidskål og boller i karry, men også opskrifter på ceviche af laks, bøf bearnaise med grove rodfritter og fiskelobescoves. Børn er dygtigere, end de tror - og når de selv har lavet maden, glider den som regel ned uden problemer. Charlotte Nowak er tidligere Michelin-kok, inden hun konverterede til kogekone-tjansen i en integreret institution.
  •  
     
     
     
    Vild med chokoladeVild med chokoladeElisabeth Johansson (7) 0'Vild med chokolade' indeholder mere end 100 spændende chokoladeopskrifter på kager, tærter, desserter, konfekt, is og drikke. Her finder du både de klassiske chokoladeopskrifter på brownie, souffle, is og mousse, og mere eksperimenterende kombinationer som lakridspraliner, chokolade- og rødbedekage, chili-chokoladetærte og chokoladekage med grøn te.
  •  
     
     
     
    Vild med ISVild med ISElisabeth Johansson (9) 1Alle elsker is - både voksne og børn. I denne kogebog er der 170 opskrifter på is til alle aldre og af enhver tænkelig art; flødeis, sorbet, parfait, yoghurtis, islagkager, ispinde, granité osv.
  •  
     
     
     
    RenæssancemadRenæssancemadBi Skaarup (2) 0Underholdende, kulturhistorisk kogebog, der tager udgangspunkt i en bryllupsfest Christian 4. holdt for sin søn i 1634. Øjenvidneberetninger, råvarelister og opskrifter giver mulighed for at genskabe både den overvældende festmad og renæssancens hverdagsretter i det moderne køkken.
  •  
     
     
     
    Frøken Jensens AlmanakFrøken Jensens AlmanakFrøkenKristine Marie Jensen (0) 0Siden 1901 har Frøken Jensens opskrifter været en tro følgesvend i køkkenet i mangen et dansk hjem. De klassiske opskrifter - baseret på erfaringer, traditioner og ikke mindst lokale råvarer og deres sæsoner - giver vejledning og inspiration til middagsretter året rundt, alle ugens syv dage, til hverdag såvel som til weekend. I Frk. Jensens Almanak præsenteres forslag og opskrifter på mad til 365 dage med stor variation, alle tilpasset sæson og sammensat ugevis med alt fra kød, fisk, det grønne, det nemme, det lækre og – ikke mindst – det familieorienterede til middagsbordet. Hver årstid er desuden krydret med inspirerende temaopslag med herlige klassikere til højtider som jul og påske, forslag til sommerens picnic og grill i det fri, skønne ideer til syltning og henkogning af sensommerens frugt og bær. Her er kort sagt alt – til hverdag og fest – året rundt.    
  •  
     
     
     
    En lille bog om franske østersEn lille bog om franske østersNiels Gangsted-Rasmussen (1) 0Denne lille bog om østers er for den nysgerrige, der kan lide, eller ønsker at kunne komme til at lide, østers. Det er ikke videnskab om, men venskab med østers. Bogen tager læseren med til de steder i Frankrig, hvor man høster og spiser østers – lige fra Normandiet over Bretagne og Arcachon til Middelhavet. Og der er ingen grund til ikke at tage med på turen, for som de franske østersproducenter siger: ”Havets styrke lever videre i Dem ved indtagelsen af denne vitamin-cocktail – en sand perle for Deres vitalitet.”
  •  
     
     
     
    NigellissimaNigellissimaNigella Lawson (0) 0Nigella Lawsons gastronomiske hjerte ligger i Italien, og i Nigellissima fremtryller hun fantastisk velsmagende italienske retter, som ikke giver kokken sved på panden. Italiensk mad er frisk, rig på smag og upretentiøs, og på en rejse gennem de italienske regioner viser Nigellissima, hvorfor vi elsker det italienske køkken. Med mere end 100 enkle og hurtige opskrifter henter Nigella Lawson den populære italienske madtradition ind i vores køkkener, så vores hverdagsmad med lethed forvandles til festmåltider. Rejsen går fra venetiansk stuvning til sardinsk couscous, fra risotto til ragout, fra penne til parpadelle og fra æbletærte til panna cotta og sambucca. Den slutter i et overdådigt afsnit med italiensk festmad, hvor højdepunktet er en italienskinspireret julemiddag.  I Nigellissima findes både opskrifter fra det traditionelle italienske køkken og det mindre kendte. De rummer alle store oplevelser for smagsløgene og er illustreret af fantastisk smukke fotos.  
  •  
     
     
     
    Kom med i vores køkkenKom med i vores køkkenChristine Søndergaard, Josephine Glad (43) 1'Kom med i vores køkken' indeholder mere end 50 dejlige opskrifter på hurtig hverdagsmad, nemme snacks, kager, brød, samt varme og kolde drikke. Opskrifterne sidder lige i skabet, når man har vennerne på besøg, skal imponere en ny kæreste eller bare står for familiens aftensmad. Bogen indeholder desuden små tekster om råvarer, teknikker, tips og tricks til nybegyndere i et køkken. Bogen er skrevet af to tjekkede teenage-piger, der forlængst har smidt de voksne ud af køkkenet. 
Resultat: 1-24 (af 194)   Side: 1 2 3 ... 9  Forrige  

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!