Arkitektur, Design & Indretning
 
 
 
 
Find titel i denne kategori
Søg
 
 
 
 
Sortering Vis pr. side Visning
Resultat: 1-24 (af 43)   Side: 1 2  Forrige  
 •  
   
   
   
  Uden arkitekterUden arkitekterPeter OlesenDansk arkitektur bliver ikke kun til med arkitekter som skabende formgivere. Rundtomkring i vores bygningslandskab findes masser af bygninger opstået uden brug af arkitekter. Bygninger fra før vi overhovedet fik en dansk arkitekt uddannelse og bygninger fra vores egen tid. Med vild kreativitet i økologiske landsbyer, i husbådskolonier, i kolonihaverne, hos kunstnere, der tegner deres egne atelierer, blandt dem, der bygger deres egne huse i trætoppene, og i de havnemiljøer, hvor små fiskerskure opstår helt uden myndighedskontrol. Peter Olesen kommer vidt omkring og besøger 40 forskellige lokaliteter. Det giver et smittende og indtagende indblik i en dansk bygningskultur, som uundgåeligt vil overraske og inspirere mange læsere. Ser Danmark virkelig også sådan ud?
 •  
   
   
   
  Den sanselige arbejdspladsDen sanselige arbejdspladsUwe BødewadtUwe Bødewadt har undersøgt, hvad gør en arbejdsplads til et godt sted at være? Vi følger hans arkitektoniske, filosofiske og psykologiske refleksioner over sanselighedens betydning for det gode arbejdsliv. For duft, farver, smag, lyd, stilhed, lys, æstetik, natur, kaos, atmosfære og kolleger har indflydelse på vores arbejde. På den sanselige arbejdsplads stimuleres medarbejderens sanser, følelser, potentiale og talent. Det er rart at træde over dørtærsklen til arbejdet, for bygningen og omgivelserne er smukke og behagelige og understøtter det arbejde, der foregår. Her er der plads til, at individet kan udfolde sig, så det får lyst til at løse sine opgaver og bidrage til virksomheden. Til bogen bidrager Ole Fogh Kirkeby, ledelsesfilosof, og Anders Risling, organisationspsykolog.
 •  
   
   
   
  CityDesign StrategiCityDesign StrategiSteffen Gulmann  CityDesign Strategi er til dem, der interesserer sig for, hvordan byer kan udvikles og bliver levende. Steffen Gulmann har tidligere skrevet ”CityDesign – byudvikling for borgere” og i denne bog kaster han atter blikket på, hvad der skal til, for at byudvikling fungerer – og trækker på sin store erfaring i at tænke strategier for byudvikling med fokus på borgerne. Med teorier, viden og eksempler med praktiske råd og er bogen både et inspirerende overblik og en konkret guide til at sætte bogens tanker i anvendelse.
 •  
   
   
   
  Tag naturen med hjemTag naturen med hjemPia Krøyer, Christina B. Kjeldsen'Tag naturen med hjem' er en utrolig smuk boligbog med fokus på årstidernes skiften. Gå med på opdagelse i den nære natur, og find materialer, der giver glæde, velsmag og nærhed. Her er inspiration og brugbare ideer til dekorationer, småmøbler, gaver, mad, bagværk og desserter - hver sæson byder på noget nyt og dejligt. Bogens projekter kræver ingen særlige forkundskaber, blot evnen til ro og fordybelse.
 •  
   
   
   
  KOM INDENFORKOM INDENFORLone Barslund, Jens Barslund'Kom indenfor' er på én gang en smuk og seriøs bog om indretning. Bogen udmærker sig ved, at forfatterne er to erfarne indretningsarkitekter med en professionel tilgang til stoffet. Her handler det ikke om at udskifte pyntepuder og vise nyt nips til hylden, men derimod om konkrete indretningsopgaver og realistiske løsningsmuligheder rum for rum: Belysning, billedophængning, spiseplads til hverdag og fest, fleksibel rumopdeling, den lille entré osv. Forfatterne Jens og Lone Barslund er kendt fra Bo Bedre, hvor de i mere end 20 år har skrevet om indretning. Læs bogen - og få mere ud af din bolig.  
 •  
   
   
   
  Alle tiders parcelhuseAlle tiders parcelhuseJonas Møller, Olaf LindParcelhuset er danskernes foretrukne boligform. Flere end halvdelen af alle danskere bor i parcelhuse, som er blevet en integreret del af det danske livsmønster, og er en væsentlig del af de sidste 100 års danske kulturhistorie. De to forfattere - Olaf Lind og Jonas Møller - gennemgår parcelhusets udviklingen og fortæller historierne om hvorfor husene ser ud som de gør, alt efter den periode de er bygget i.  Rigt illustreret med gammelt og nyt, sort/hvid og farvefotos.  
 •  
   
   
   
  Den danske arkitekturDen danske arkitekturAnne-Louise Sommer Storværk om den danske arkitektur. Her er 140 bygningsværker beskrevet og illustreret med fotos, tegninger og planer. Desuden giver bogen en bred indføring i hovedlinjerne i den danske arkitekturhistorie og en perspektivering ind i det 21. århundrede, der karakteriseres af globalisering og oplevelsesøkonomi.
 •  
   
   
   
  Københavns tårneKøbenhavns tårnePeter OlesenPeter Olesens bog er en hyldest og en kærlighedserklæring til Københavns og Frederiksbergs mindst 500 tårn og spir. Og en bøn om, at vi passer på dem og respekterer dem. Bogen vil mange steder overraske ved at tage læserne med indenfor og op gennem uvejsomme og kravlekrævende tårne. Den er fra start til slut en ren københavnsk tårnekspedition.
 •  
   
   
   
  Sommerhuse efter mit hjerteSommerhuse efter mit hjerteAnne Fabricius-BjerreEfter samme koncept som 'Hjem efter mit hjerte' har Anne Fabricius-Bjerre samlet en vifte af flotte og meget personlige sommerhuse – med udgangspunkt i sin egen familie og omgangskreds samt en del af de kunder, hun selv har været med til at indrette for. I en række små, underholdende historier præsenterer Anne de 12 vidt forskellige sommerhuse, fra det helt enkle sorte træhus til den overdådige sommervilla ved stranden. Bogen byder på masser af ideer og inspiration for enhver, der har lyst til at kigge indenfor i Annes univers.  
 •  
   
   
   
  Peter Olesens KøbenhavnPeter Olesens KøbenhavnPeter OlesenOplev Danmarks dejlige hovedstad set med en flittig københavnerforfatters kærlige og kritiske øjne gennem 40 år. Peter Olesen har boet i København i 40 år. Bogen er rigt illustreret og viser i ord og billleder Peter Olesens personlige oplevelse af udviklingen i den hovedstad, som han elsker og skriver så meget om. Se for eksempel hvordan Københavns havn er blevet forvandlet fra arbejdshavn til rekreativ havn. Se hvordan Københavnerne er blevet mere udendørs og sydlandske. København bygger meget nyt og bevarer og renoverer ret respektfuldt. København er med andre ord – og ifølge Peter Olesen - ret vidunderlig.
 •  
   
   
   
  Overraskende KøbenhavnOverraskende KøbenhavnPeter OlesenI ’Overraskende København’ viser Peter Olesen de mere ukendte sider af København frem. Sammen med fotografen Torben Petersen besøger Peter Olesen 25 forskellige steder i København, som for langt de fleste vil være overraskende. 
 •  
   
   
   
  Dansk designDansk designThomas DicksonBogen Dansk Design er både en historiebog, en opslagsbog og et snapshot af, hvor dansk design er henne lige nu. Den er en designmæssig rejse gennem tiden fra vikingeskibe og helleristninger til de nyeste møbler og en brugervenlig rygbåren støvsuger. Den spænder også over de fleste designområder, fra kongeligt porcelæn på storebæltsfærger, til telefonbokse, Ekstra Bladets layout og t-shirts fra Nørgaard på Strøget. Det handler kort sagt om, hvordan på hvilket grundlag og med hvilke midler Danmark blev et innovativt designland.
 •  
   
   
   
  Mønstrede KøbenhavnMønstrede KøbenhavnPeter OlesenKøbenhavn er totalt mønstret, hvis man først begynder at kigge efter. Tag med Peter Olesen på en lystvandring gennem en meget spændende hovedstad, der er meget mere mønstret, end man lige går og tror. Peter Olesen åbner læsernes øjne for de mange spændende og glade indtryk.   Bogen er rigt illustreret med nye fotos af de mønstrede bygninger, og hvert sted har en forklarende tekst, der fortæller både mønsterets og stedets historie.   De mønstrede bygninger og steder er:   Østre Landsret, Dronningegården, Prinsessegården, Kongegården og Christiansgården, Sølvgadehus, Grøns Pakhus, Københavns Rådhus, Hovedbanegården, byens mønstrede gulve, det nye Rigsarkiv, Sluseholmen, Vega – Folkets Hus, Planetariet, Skydebanemuren, Carlsberg -  Dipylon, skorstenen og fyrtårnet, Carlsberg –  Akademiets Have og de nyere tappehaller, Carlsberg – Gærtårnet og Laboratoriet, Jesuskirken, Søndermarks Kapel og Krematorium, Hønsehusene, Adventskirken, Linoleumshuset, Sankt Johannes Gården, Lodsstationen, Svanemølletårnet, Henningsens Allé 45, Tingbjerg.  
 •  
   
   
   
  Rum for rumRum for rumMille Fly, Sofie HelstedRUM FOR RUM er en anderledes indretningsbog. Den er bygget op omkring 10-12 boligreportager fra forskellige hjem, der strækker sig fra den lille lejlighed til den store villa, og med forskellige familiesammensætninger. Læseren guides ved hjælp af tekst og smukke billeder igennem hver bolig – rum for rum – mens der fokuseres på de rum, der er specielt vigtige for beboerne samt de særlige indretningsløsninger, som præger dem. En del af boligerne har gennemgået en større eller mindre forvandling. Forløbene beskrives, mens det forklares, hvordan forandringerne har påvirket rummet/rummene.   Indimellem boligreportagerne vil der være kapitler, der med en praktisk tilgang fokuserer på forskellige områder, der ofte giver problemer i indretningen, såsom: Belysning, Farver og tapeter, Gulve, Opbevaring, Kunst i boligen osv. Det er grundige kapitler, hvor Mille Fly øser af sin viden og store erfaring som indretningsarkitekt og kommer med fakta og gode råd. Til nogle af boligerne vil der være en Gør det selv-idé med projekter i større eller mindre skala. Projekterne bliver understøttet af step by step-billeder, som forklarer læseren, hvordan man gør.   RUM FOR RUM er med sin unikke sammensætning af inspiration og indretningsrådgivning en bog, som ikke ”bare” indeholder skønne billeder og inspirerende boliger, men også kommer med konkrete forklaringer på hvorfor og hvordan tingene virker, og hvad man skal gøre for at få et bestemt udtryk frem. Her har vi omsider en boligbog, der tager læseren ved hånden og konkret viser, hvordan man ved hjælp af nogle ret enkle principper får det bedste ud af den bolig og de ting, man har. Det er en bog, som giver viden og oplysning, en bog man vil tage frem igen og igen for at finde inspiration og gode løsninger, en bog man vil gå på opdagelse i.  
 •  
   
   
   
  Rigtige sommerhuseRigtige sommerhuseBente Lange, Jens Lindhe, Stig L. AnderssonHvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?   Denne bog er en lystrejse i ord og billeder, hvor arkitekt Bente Lange, fotograf Jens Lindhe og landskabsarkitekt Stig L. Andersson har sat sig for at undersøge, hvad det er, der gør, at nogle sommerhuse får gæster til spontant at udbryde: Det her er et rigtigt sommerhus!   Rigtige sommerhuse har en nær forbindelse mellem hus og natur, mellem ude og inde, styrede udsigter, læsteder, køkken i det fri, halvtaget, hvor man kan sidde i tørvejr og høre regnen tromme på taget. Et ly for vind og regn, en åben dør mod solen, et langt kik.   Et rigtigt sommerhus er et uldtæppe og et nærvær, hvor stress og hjertefedt bliver flået ud af kroppen.
 •  
   
   
   
  Hjem efter mit hjerteHjem efter mit hjerteAnne Fabricius-BjerreAnne Fabricius-Bjerre har altid ment, at smukke omgivelser giver glade mennesker. Hun går ikke ind for, at vi skal bo pænt og ensrettet. Nej, vi skal slå håret ud og sætte vores personlige præg med ting, der både kan være skrå og skæve. Et hjem skal afspejle de mennesker, der bor i det – deres historie og behov. Et hjem skal være et sted, som inspirerer og skaber glæde. I denne smukke billedbog har Anne Fabricius-Bjerre samlet en vifte af flotte og meget personlige boliger af vidt forskellig stil – med udgangspunkt i sin egen familie, sine venner samt de kunder, hun selv har været med til at indrette for i forbindelse med sin forretning Basalt, der sælger skønne antikviteter og moderne design. Boligerne er gennemfotograferet af Andreas Mikkel Hansen og præsenteres i en række små, enkle historier. Vi hører om hjemmene og de mennesker, der bor i dem, og om deres overvejelser med hensyn til valg af hjem og stil. Det er boliger på alle niveauer, fra det helt enkle fiskerhus til den overdådige villa, med forskellig smag og indretning, men alle nogle, som er udvalgt, fordi de er spændende og anderledes.   Anne Fabricius-Bjerre er tidligere direktør for Dagmar Teatret, hvor hun igennem 20 år stod for indkøb af film. I dag indehaver af indretningsbutikken Basalt i Store Strandstræde i København. Basalt udfører indretningsopgaver for både private og virksomheder og tilbyder rådgivning vedr. møblering, belysning, farvevalg m.m.
 •  
   
   
   
  LIV & LYSLIV & LYSMorten Holtum, Lykke FogedLIV & LYS er en moderne boligbog, der i ord og smukke billeder lægger vægten på den særlige skandinaviske stil, der er berømmet i store dele af resten af verden. Vi præsenteres for 11 danske boliger, der er kendetegnet ved enkle, hvide rammer, og hvor det især er lyset og letheden, der er de bærende elementer i indretningen. Til trods for disse gennemgående træk skiller hjemmene sig tydeligt ud fra hinanden, idet beboernes forskellige personligheder kommer til udtryk i huse og lejligheder. Alle har de gjort deres overvejelser, og de fortæller levende om deres valg af stil, farver og former, traditioner osv. Det er kreative hjem, som ikke nødvendigvis afspejler en privatøkonomi langt over gennemsnittet. Man fornemmer tydeligt beboernes tilstedeværelse i de rammer, de har valgt at leve i, og alle hjem er imødekommende og opnåelige for den nysgerrige, der har lyst til at lade sig inspirere til at bo med liv og lys. Lykke Foged er stylist og boligskribent og arbejder for danske og udenlandske magasiner. Morten Holtum er reklamefotograf for bureauer og virksomheder. Sideløbende leverer han bl.a. fotos til bolig- og rejseartikler.
 •  
   
   
   
  Finn JuhlFinn JuhlPer H. Hansen, Birgit Lyngbye Pedersen Med udgangspunkt i Finn Juhls eget hus i Ordrup er det en uddybende beretning om en af de første danske møbelarkitekter, der opnåede international succes. Bogen kommer rundt om perioden fra Finn Juhls første eksperimenterende møbler i 1930’erne over guldalderen i1940’erne og 1950’erne og til i dag, hvor møblerne har fået renæssance som møbelklassikere og samlerobjekter. Bogen er rigt illustreret med unikke fotos og Finn Juhls egne akvareller, tegninger og fotos. Udgives i samarbejde med Ordrupgaard.
 •  
   
   
   
  Hvad er det værd? Kay BojesenHvad er det værd? Kay BojesenBruun Rasmussen Publishing ApSKay Bojesen (1886-1958) er en af dansk designs mest populære skikkelser. Han var uddannet sølvsmed hos Georg Jensen og vandt flere priser for sit funktionelle og elegante design. Mest kendt blev han imidlertid for sit legetøj af træ. Kay Bojesens abe er for længst blevet en klassiker, og i dag nyder både Bojesens legetøj og sølvtøj stor efterspørgsel.  Denne bog giver en indføring i Kay Bojesens legende univers og er en guide til, hvad hans kunsthåndværk er værd. Alle bogens illustrationer er forsynet med en lille historie om den afbildede genstand samt det hammerslag, genstanden har opnået på auktion. I Bruun Rasmussens samlerserie er endvidere udkommet Hvad er det værd? Poul Henningsen – PH-lamper.  
 •  
   
   
   
  Hvad er det værd? Poul HenningsenHvad er det værd? Poul HenningsenBruun Rasmussen Publishing ApSPoul Henningsen (1894-1967), også kendt under initialerne PH, favnede bredt både som arkitekt, kulturkritiker, revyforfatter og lysmager. I 1920'erne skabte han PH-lampen, der med sin skærmkonstruktion revolutionerede den moderne belysning og blev et ikon i moderne dansk designhistorie. Helt frem til sin død skabte Poul Henningsen lamper i særklasse, som alle i dag nyder stor efterspørgsel. Denne bog fortæller om Poul Henningsens vej til lysmageriet og giver et indblik i, hvad PH's lamper er værd. Alle bogens illustrationer er forsynet med en lille historie om den afbildede lampe samt det hammerslag, lampen har opnået på auktion hos Bruun Rasmussen. I Bruun Rasmussens samlerserie er endvidere udkommet Hvad er det værd? Kay Bojesen – legetøj og sølvtøj.  
 •  
   
   
   
  Design: StolenDesign: StolenLars Dybdahl, Ida EngholmEn række velskrivende danske designforskere har sat stolens designhistorie under lup. Interessen for danske og udenlandske møbelklassikere er inden for de seneste 10-15 år nærmest eksploderet, og stole tegnet af fx Arne Jacobsen, Poul Kjærhom, Finn Juhl, Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Nanna Ditzel og Charles og Ray Eames, Marcel Breuer og Philippe Starck er blevet om ikke hvermandseje så i hvert fald oftere set i private hjem end før. Rigt illustreret med mange kendte og flere ukendt fotos.
 •  
   
   
   
  Drømmen om ItalienDrømmen om ItalienKristian Septimius Krogh, Lise Septimius Krogh"Kristian Septimius Krogh har fotograferet med blik for det individuelle og eksistentielle Lebensraum bag alle de skønne marskandiserfund og guddommelige madopskrifter. Og det forfriskende ved denne grundige, detaljemættede og vidende coffee table book om bella Italia... er, at kærligheden til Italien skildres så konkret, så personligt. Og så gengældt!"  POLITIKEN Med sin enestående kultur og historie, sit behagelige klima, sin smagfulde mad og vin, det enkle liv, de rustikke huse, de skiftende landskaber, de fantastiske udsigter og de smukke, fabulerende indbyggere er Italien som bekendt et yndet rejsemål. Denne smukke bog er tilegnet de mange, der har tabt deres hjerte til Italien. Drømmen om Italien er en bolig-billedbog med en perlerække af storslåede boliger, men også meget mere. Igennem mere end et år har Lise og Kristian Septimius Krogh besøgt en række livsglade og spændende mennesker i Danmark og Italien - danskere med tilknytning til Italien og italienere med tilknytning til Danmark. Ens for dem alle er, at de hver især har levet drømmen om Italien fuldt ud og skabt sig en tilværelse med det bedste fra de to kulturer. Det er blevet til 18 dejlige reportager, der i ord og billeder på hver sin måde afspejler et lille stykke af Italien. Medvirkende: Fotograf Morten Bjarnhof Arkitekt Anna Maria Indrio Billedhugger Jens-Flemming Sørensen Refugiet San Cataldo Vinproducenter Ulrik Marxen og Ingrid Nymann Boligformidlere Gerda og Poul Erik Tarp Bestyrelseformand i Il Fornaio Kim Reinhardt Designer og indehaver Lina Odorico (fliser og mosaikker) Grundlægger og administrende direktør af Era Ora Elvio Milleri Hoteldirektører Anne og Marco Gandolfo Tidligere cykelrytter Rolf Sørensen Olivenbonde Tine Pedersen Rejsearrangør Kim Ferrigno Direktør og indehaver af Living Art Niels Frederiksen Kok og journalist Helle og Alfredo Tesio (kokkeskole)
 •  
   
   
   
  Living in Daylight GYLDENDALLiving in Daylight GYLDENDALMaria-Therese Hoppe Historien om Velux-vinduets opfindelse og udbredelse i hele Europa er beskrevet og illustreret i dette værk – og det er bestemt ikke kedelig læsning. Bogen er på engelsk.
 •  
   
   
   
  Hjem til julHjem til julLise Septimius Krogh Hjem til jul er en smuk og billedrig bolig- og indretningsbog med fokus på jul og vinter, krydret med små og enkle opskrifter på kager og knas. Vi kommer indenfor i 12 forrygende flotte julehjem, og vi ser, hvordan moderne boliger pyntes op til den store fest.
Resultat: 1-24 (af 43)   Side: 1 2  Forrige  

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!