Bedøm ved at klikke på stjernerne
1 Kommentarer

Blink er en række forskellige historier om kærlighed, der alle kædes sammen. Historierne handler blandt andet om at være forelsket i sin bedste ven, om at score en bøsse, om at være på flugt fra en psykopatisk ekskæreste, om at blive reddet af en heltemodig fisker fra Hirtshals, om ved en fejltagelse at komme til at afsende stakkevis af kærlighedsbreve til en dreng og meget, meget andet!

Priser på Blink

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 1
Hæftet
20.03.2009
199,95
Blink

Fakta om bogen

TypeHæftet
ISBN9788702075007
Udgave1
Udgivet20.03.2009
Sider256
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerSisterbrandtDin kommentar 
Du skal være logget ind for at kommentere. Log ind her
Send kommentar
Alle kommentarer (1)
Helene Lauritzen
24. september 2012

Boganmeldelse: Blink af Mette Finderup.

Stjerner: 6 ud af 6

Aldersgruppe: 14+

Resume
Vi starter i Hirtshals en tåget og kold lørdag aften. Kasper går ud for første gang i lang tid væk fra computerskærmen. Nede på baren løber han ind i Amanda og hendes fiskerkæreste Niklas som bliver sur og vil slå dem ihjel. Nu har Kasper og Amanda Niklas i hælende. En rejse igennem hele Danmark begynder. Samtidig med at man også hører en masse andre kærlighedshistorier.
I bogen hører man blandt andet om, hvordan det kommer til at gå Amanda og Kasper. Om hvordan det føles at få 28 anonyme kærlighedsbreve. Om Anne og Sebastian der snakker om, at være sammen altid men pludselig har de nogle problemer. Om Mads der bliver forelsket gennem et billede, han tager og meget, meget mere.

Alle er kædet sammen eller møder hinanden
Blink handler om mange forskellige personer, der hver fortæller deres historie. Blink er en kærlighedsroman, som er sat sammen af en masse små noveller.
Alle bogens personer kædes på en eller anden måde sammen. De kender hinanden på kryds og tværs eller møder hinanden gennem historien. Selvom personerne kommer fra helt forskellige dele af landet.

Det hele hænger sammen og forsiden
Selvom bogen er sat sammen af noveller, er de blevet til kapitler. Det hele hænger sammen. Hvert kapitel har en titel. Der står hvem, der har synspunktet igennem tredjepersonsfortælleren og hvor i landet vi er henne.
Forsiden synes jeg er rigtig godt lavet. Forsiden består af mange af navnene på bogens personer. Der er tegnet små hjerter og forsiden er meget sød. Forrest i bogen er der en side, hvor de vigtige personer står, hvor de bor hvem de kender og hvem de er kæreste med og andre småting. Det er meget rart specielt i starten så man ikke mister overblikket.

Spændende
Hver gang jeg havde afsluttet et kapitel, var jeg spændt på, hvordan det ville gå personen, men så kom der en start eller en fortsættelse af en anden historie eller den samme historie bare med måske kærestens synspunkt i stedet for. Så når jeg så nåede til fortsættelsen til en historie, kom jeg i tanke om, hvad der var sket og så blev jeg spændt igen.

Alle er vigtige men Amanda og Kasper er hovedpersoner
Hvis jeg skulle sige, hvem jeg synes er hovedpersonen, ville jeg nok sige at de alle sammen er lige vigtige. Dog er det nok alligevel Amanda og Kasper, der må være de egentlige hovedpersoner. Det var dem, vi startede med at være hos og det er dem der føre os igennem landet.

Hverdag, teenagertanker og den første forelskelse
Mette Finderup har skrevet en rigtig god kærlighedsroman. Hun bruger de rigtige ord, tanker og følelser, som føles virkelig ægte. Det er som om, at det er noget, der er sket i virkeligheden. Mette Finderup rammer rigtig godt den første kærlighed, om og om igen på flere forskellige måder. (Nogen gange rammer hun det så godt, at man som læser kan blive helt pinlig). Hun fortæller om forskellige personer, hvordan kærlighed ved første blik virkelig kan opstå og hvordan det føles. Eller beskriver hvordan, den første forelskelse kan være som en besættelse. Hun fortæller om det, at møde den eneste ene i sin første kæreste. Hun rammer ungdomssproget, ens teenagetanker og hverdagen rigtig godt. Det at være ung, drikke sig fuld og komme op og slås.
Noget jeg tænkte, på imens jeg læste var, at der ikke står noget om hvor gamle personerne er. Så det må man selv gætte. Går de på gymnasium, er de færdige med gymnasiet eller hvor gamle er de.

Skrev mens hun var ude og rejse og fraklippede kapitler
Mette Finderup fik ideen og skrev Blink imens hun var ude og rejse. Mette Finderup blev nødt til at skære lidt ned på kapitlerne og har lagt seks fraklippede kapitler ind på sin hjemmeside. Hvis man ikke har fået nok af bogen, kan man gå ind på Mette Finderups hjemmeside og finde mere Blink.

Blink er en rigtig god roman, som virkelig føles ægte. Bogen er blevet sat rigtig godt sammen, så det hele hænger sammen på en overskuelig måde. Man bliver ikke på nogen måde forvirret af de mange historier. Jeg giver bogen 6 ud af 6 stjerner, fordi bogen er så godt skrevet og så godt fundet på.
Jeg kan anbefale bogen, hvis man godt kan lide romantik. Hvid man kan lide, at læse om forskellige måder at være forelsket på, være ung, drikke lidt for meget, komme op og slås og alle de tanker man måske selv spekulerer på.

Hvad er din mening om Blink?

Artikler (0)

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!