Bjarne Reuter

Bjarne Reuter
Del

Bjarne Reuter (f.1950) er født og opvokset i Brønshøj og har siden debutromanen KIDNAPNING fra 1975 udviklet sig til lidt af en institution inden for dansk litteratur. Bjarne Reuter har i Tyskland og Danmark tilsammen vundet et hav af priser, blandt andet Kulturministeriets Børnebogspris, Kommunernes Skolebiblioteksforenings Forfatterpris, De Gyldne Laurbær, Søren Gyldendal Prisen og BG Banks Litteraturpris.

Bjarne Reuters forfatterskab spænder over humoristiske fortællinger for børn, ungdomsromaner, krimier, episke eventyr, voksenbøger, film og teater. Hvem kan for eksempel sige sig fri for at  have en barn- eller ungdom præget af BUSTERS VERDEN, ZAPPA, EN SOM HODDER eller NÅR SNERLEN BLOMSTRER.

Ingen kan som Bjarne Reuter bringe en på eventyrlige rejser med humor og dagdrømmeri. Hans tidlige romaner tager ofte udgangspunkt i det virkelige liv og fortællinger om store ting med udgangspunkt i det nære. Altid samler han sin fortælletone med både humor, alvor, fortvivlelse, fortrøstning og dragende længsel efter eventyret - og af og til krydrer han med lidt magi og socialrealisme.

Selv siger han i et interview med Berlingske Tidende:

»Jeg har skrevet uendeligt forskellige bøger, men hver gang jeg har sat mig ned for at begynde på en ny, er det fordi, jeg gerne ville opdage noget. Der er et autonomt element i bevidstheden, som jeg ikke rigtigt kan gøre rede for, og jeg elsker at sætte det første ord og tænke »gad vide, hvor det her ender.«
 

 

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!