Berlin, Berlin - Steder, skæbner og historier

Henriette Harris

Berlin  er en by, der bærer sin dramatiske historie uden på tøjet. Hvor sår og skrammer ikke er pænt gemt væk, men selvbevidst stilles til skue side om side med byens stoltheder og alle dens skønne og charmerende sider. Berlin, Berlin  er ikke nogen turist-, shopping- eller restaurantguide i gængs forstand, men en bog, der kan give inspiration og indhold til et kortere eller længere ophold i byen.

Bogens seks tematiske kapitler kan bruges som guide til forskellige ture rundt i byen. Man kan opspore det jødiske Berlin, undersøge U-banens fascinerende historie eller udforske de mørkere kapitler af Berlins historie som hovedstad i Det tredje rige og som delt hovedstad i koldkrigstiden med DDR og Muren. Eller man kan opdage Berlin som kunstens by og som en storby med overraskende grønne oaser.   Via kendte og ukendte adresser føres læseren tæt ind på byens liv, dens beboere og dens skæbner – og får undervejs også tips til gode steder at stille sin tørst, sult eller appetit på tilværelsens andre behageligheder.     På www.wivel-harris.com findes supplerende materiale om bogen, forfatteren og byen.

Priser på Berlin, Berlin - Steder, skæbner og historier

Udgave
Format
Udgivelsesdato
Flere oplysninger
Pris
Udgave 2
Hæftet
04.04.2011
99,95
Berlin, Berlin - Steder, skæbner og historier

Fakta om bogen

TypeHæftet
ISBN9788702110296
Udgave2
Udgivet04.04.2011
Sider240
Oversætter-
Illustrator-
OmslaggrafikerCamilla Jørgensen
Pressen skrev
 • Henriette Harris har skrevet en dejlig bog om Berlin for den nysgerrige rejsende, der vil have andet end fyldte indkøbsposer med hjem … fuld af særlige sten - steder, mennesker og historier, man har overset eller bare i farten kigget lidt skævt til, når man har været i Berlin. Det er ikke Berlin på overfladen, vi her bevæger os rundt i …

  Efterhånden som shopping er blevet en folkesport, har mange guidebøger til europæiske byer primært fået karakter af indkøbsvejledninger. Man bliver snydt, hvis man leder efter mere. Men det har så heldigvis også åbnet et felt for bøger for den nysgerrige besøgende, der vil have andet med hjem... Og det er her, Henriette Harris' bog om Berlin lægger sig smukt. Let læst og journalistisk, informativ og øjenåbnende. Som en gave til den, der vil udforske stedets historie og historiens steder.

  Kristeligt Dagblad

 • Henriette Harris: Berlin. Berlin går målrettet efter at beskrive oversete seværdigheder … giver et solidt og yderst velkomment indblik … til den, der har gennemrejst Berlin på " Turen går til ..."-måden og nu vil have mere.

  Fyens Stifttidende

 • Klog og personlig guide ... Praktisk oplysende og - hvad valget af ture og udflugter angår - lige så indlysende som sine steder direkte overraskende... Man tror, man kender Berlin, men man bliver undervejs (og på alle måder) klogere. God at have ved hånden ... mere end det. ... Godt Gået!

  ***** Politiken

Artikler (0)

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!