Forfatter fremviser det New York hans debutroman foregår i

Forfatter fremviser det New York hans debutroman foregår i

Tag med til 3 forskellige steder i New York City, der hver har betydning for Jakob Silas Lunds debutroman, SPORENE EFTER INÉS. Jakob Silas Lund bor og arbejder lige som sin hovedperson, Daniel, i byen. Og som Daniel har han også mistet sin søster.

Klik play her og se Jakob Silas Lund fortælle hvad Goldman Sachs-hovedkvarteret har med romanen SPORENE EFTER INÉS at gøre.
Klik play herover og hør om denne ejendom på Upper West Side, som har betydning for både forfatter Jakob Silas Lund og hovedpersonen i SPORENE EFTER INÉS, Daniel.
Klik play herover og mød Jakob Silas Lund i Tribeca, hvor hovedpersonen Daniel bor, da hans søster, Inés, bliver slået ihjel på et andet kontinent.

Find bogen her

Sporene efter Inés får hovedpersonen Daniel at vide, at hans søster, som er udsendt for Læger Uden Grænser, er blevet kidnappet og myrdet af rebeller i Den Centralafrikanske Republik. To begivenheder i Jakob Silas Lunds liv har dannet inspiration til bogens handling. Hans veninde fra Læger uden grænser blev kidnappet under identiske omstændigheder, og for 15 år siden mistede han selv sin søster. 

»Daniel skriver i bogen et brev til sin søster, da han lige har fået at vide, at hun er død. Det brev er stort set 1:1 med et brev, jeg skrev til min søster, da hun døde. Jeg har brugt fire år på at skrive bogen, men har i måske ti år tumlet med tanker om at skrive om tab og sorg, og hvordan vi håndterer det,« siger Jakob Silas Lund. 

I romanen begynder Daniel at læse sin afdøde søsters mails og dagbøger og opdager, at Inés måske ikke var det perfekte menneske, han havde ophøjet hende til. Var hun måske ikke engang et godt menneske?

»Det er et emne, som optager mig enormt meget: Hvordan er man et godt menneske? Kan nogen siges at være bedre mennesker end andre? I Sporene efter Inés diskuterer Inés med sig selv, hvorvidt Goldman Sachs’ CEO, Lloyd Blankfein, er et bedre menneske end hende. Han er indbegrebet af kapitalisme, men har doneret flere penge til velgørende formål, end Inés nogensinde kommer til, selv hvis hun fakturerer de utallige timer, hun har arbejdet for godgørende formål og organisationer,« siger Jakob Silas Lund og fortsætter:

»Jeg har lignende diskussioner med mig selv hver dag. Jeg har lige været i Sierra Leone for FN i forbindelse med et mudderskred dernede. I lufthavnen stod jeg og kiggede på overflødighedshorn af parfumer og whiskeyer. Og debatterede længe med mig selv, om jeg kunne tillade mig at købe det ene eller det andet, når der er mennesker, der hvor jeg lige havde været, der lige har mistet alt og ikke ved, hvor det næste måltid skal komme fra. Det er en gennemgående tematik i romanen.«

Find bogen her

Redaktionen anbefaler: