Læs artiklen

Disse forfattere kan du møde på Roskilde Festival

Disse forfattere kan du møde på Roskilde Festival

For 7. år i træk rykker Gyldendal og Rosinante&Co.’s litteraturscene, Forfatterskabet, ind på Roskilde Festival.

Roskilde Festival handler om musik, men den handler også om kunst i bred forstand.

Det kan man forsikre sig om på Forfatterskabet, der for 7. år i træk sætter spot på ordene i et samarbejde mellem Roskilde Festival, Gyldendal og Rosinante&Co. 

Allerede søndag 25. juni går det løs på Rising-scenen, hvor man kan opleve Caspar Eric, der med sin seneste digtsamling Avatar har bevæget sig fra det vrede og smadrede til det desperate og ødelæggende. Ida Holmegaard, som er aktuel med Graceland, en roman om at være på vej og om at være langt væk fra dem, man elsker. Og Lone Hørslev, som tidligere på året udgav En ordentlig mundfuld – 20 noveller fra der, hvor livet bliver lidt for meget. Eller lidt for lidt. 

Mandag 26. juni indtages litteraturscenen af Sophia Handler, der debuterede med digtsamlingen Feberfrihed, som kredser om angst som et vilkår og som en omklamrende tilstand, Anders Abildgaard, som senest står bag digtsamlingen IBIS, der er en forbandelse af et ikke navngivet du med forlæg i Ovids værk af samme navn og endelig Niels Henning Falk Jensby, der modtog BogForums Debutantpris i 2016 for sin dannelsesroman Techno. 

Tirsdag 27. juni er turen kommet til Tine Høeg, der i år debuterede med Nye rejsende, fortællingen om en ukontrollérbar og forbudt forelskelse, Signe Maxen, som er aktuel med debutromanen Sort galde om en sårbarhed, der kammer over og bliver til sygdom og ikke mindst Caroline Albertine Minor, som netop har vundet Michael Strunge-prisen for Velsignelser, en novellesamling om sorg og forelskelse, moderskab og venskab.  

Torsdag den 29. juni rykker Forfatterskabet til Art Zone under temaet Human/Non-Human. Her kan man møde Signe Gjessing, der med sensualitet og humor kigger ud over skrænten, ned i afgrunden og op i himlen i sin seneste digtsamling, Ideale begivenheder, Amalie Smith, der afsøger, hvordan menneske og verden er forbundet i kraft af sanser, biologi, teknologi og sprog i sit nyeste værk, Et hjerte i alt, samt Julie Sten-Knudsen, hvis seneste digtsamling Spor efter fugle, undersøger, hvordan vi mennesker sætter mærker i verden, og hvordan verden virker tilbage på os. 

Endelig byder torsdagen på en fælles performance fra Ursula Andkjær Olsen og Claus Handberg, der begge har arbejdet med kunst i flere genrer.

LINK >> Se billeder fra Forfatterskabet 2016 her!

Læs mere om nogle af bøgerne her

Vis mere
Tilføj til ønskeliste

Et hjerte i alt

Amalie Smith

Tilføj til ønskeliste

Avatar

Caspar Eric

Tilføj til ønskeliste

Ideale begivenheder

Signe Gjessing

Tilføj til ønskeliste

Feberfrihed

Sophia Handler

Tilføj til ønskeliste

Techno

Niels Henning Falk Jensby

Tilføj til ønskeliste

Ibis

Anders Abildgaard

Redaktionen anbefaler: