Læs artiklen

Gyldendal og Rosinante indtager Roskilde Festival

Gyldendal og Rosinante indtager Roskilde Festival

For ottende år i træk rykker Gyldendal og Rosinante ind på Roskilde Festival med litteraturscenen Forfatterskabet. 

På Roskilde Festival handler det om musik, men det handler også om kunst i bred forstand. Det kan man opleve på Forfatterskabet, der for ottende år i træk sætter fokus på ord i et samarbejde mellem Roskilde Festival, Gyldendal og Rosinante. Denne gang under temaet Human/Non-human i et digitalt perspektiv, der stiller spørgsmålstegn ved om det digitale og sociale medier giver noget til os eller det modsatte.


Allerede søndag 1. juli går det løs. Her kan man opleve Lone Aburas, der er aktuel med den stakåndende, politiske protesttale DET ER ET JEG DER TALER (REGNSKABETS TIME). Hun optræder sammen med Peder Frederik Jensen, der både har markeret sig som engageret samfundsdebattør og som forfatter – senest med dommedagsmonologen SKULLFUCKING. Endelig kan man møde den svenske digter og dramatiker Athena Farrokzhad, der debuterede med digtsamlingen VITSVIT, der kredser om temaer som hvidhed, vold og migration. 


Mandag 2. juli bliver litteraturscenen indtaget af hele fire navne: Ursula Andkjær Olsen, der senest udgav den vilde, knopskydende roman KRISEHÆFTERNE. Kaspar Colling Nielsen, som har høstet flotte anmeldelser for sin sortsynede, men humoristiske nekrolog over det moderne menneske, DET EUROPÆISKE FORÅR. Lars Skinnebach, som står bag digtsamlingen TEOTWAWSKI – en forkortelse for ’The end of the world as we know it’. Og endelig Peter Adolphsen, der er aktuel med det fabulerende fremtidsscenarium RYNKEKNEPPESYGEN. 


Tirsdag 3. juli er det bl.a. Theis Ørntoft, der indtager Forfatterskabets scene. Ørntoft udgav for nylig den desperate, dystopiske generationsroman SOLAR. Rasmus Halling har i sit forfatterskab ofte beskæftiget sig med det digitale og gæster festivalen med nyt stof. Tine Høeg tager også toget til Roskilde med sin roman NYE REJSENDE, hvor hun skriver sig ind et sted mellem poesi og prosa og som hun fik Bogforums Debutantpris 2017 for. 


Casper Eric er vært og moderator alle tre dage. Han entrerede selv den danske poesi-scene i 2014 med den post-ironiske 7/11 og udgav for nyligt den desperate og ødelæggende digtsamling AVATAR.

 

Læs mere om nogle af bøgerne her

Tilføj til ønskeliste

Solar

Theis Ørntoft

Tilføj til ønskeliste

Teotwawki

Lars Skinnebach

Tilføj til ønskeliste

Rynkekneppesygen

Peter Adolphsen

Redaktionen anbefaler: