Læs artiklen

Gurkemejelatte, to go-chia og spirulina-pizza: Anne-Sophie Lahme deler nogle af sine bedste trylletricks om superfood

Gurkemejelatte, to go-chia og spirulina-pizza: Anne-Sophie Lahme deler nogle af sine bedste trylletricks om superfood

I bogen KØKKENMAGI deler Anne-Sophie Lahme sin kærlighed til superfoods og viser ingrediensernes magiske egenskaber: Både de æstetiske og de sundhedsmæssige. Her deler hun sin favoritopskrift, sin go to-ret og meget mere. Kom med bag scenen og lær lidt mere superfood’ens fantastiske univers.

Hvad inspirerede dig til at skrive KØKKENMAGI?
»Superfoods inspirerede mig til at skrive bogen, og det er jo også det der er emnet. Superfoods er inspirerende i sig selv, fordi de kan forvandle en ret fra noget helt almindeligt til farverige, velsmagende sundhedsbomber.«

Find bogen nu:

Tilføj til ønskeliste

Køkkenmagi

Tilføj til ønskeliste

Køkkenterapi

Hvilken opskrift fra bogen er din personlige favorit? Hvorfor?
»Det er helt klart pizza med spirulina. Spirulina er en fantastisk smagsgiver som giver retterne en dejlig røget smag. Faktisk lidt henad bacon. Det er ret skønt på for eksempel en kartoffelpizza eller i røræg.«

Hvad er din go-to ret, når du ikke har meget tid? 
»Chiagrød til morgenmad. Det mætter helt vildt og det er supersundt og nemt at variere med de nødder, superfoods, frugt m.m. man har i skabene. Jeg skal indimellem tidligt op og afsted til møder i den anden ende af landet og så laver jeg en stor portion i en to go kop, stiller på køl og smider i tasken inden jeg tager afsted hjemmefra. Det er et hit hver gang.«

Fotos: Ditte Ingemann

Der er mange smukke og næringsrige superfoods i bogen – har du en favorit?
»Det er et svært spørgsmål, for superfoods kan forskellige ting på forskellige tidspunkter. Men bipollen er en fantastisk kilde til næring - især vitaminer og protein samt en lang række mikronæringsstoffer.. Det er det som bierne selv lever af, og det består af pollen fra blomsterne og sød honning. Det er så smukt! I alle farverne fra gul til brun og med grønne undertoner, og så smager det skønt.« 

Hvad er en ingrediens eller ret, der ikke er specielt udbredt, men som du synes alle skulle prøve?
»Jeg synes, alle burde spise meget mere gurkemeje. Det er en ingrediens de fleste af os efterhånden kender i et eller andet omfang, men den lille rods antiinflammatoriske egenskaber er fantastiske og så har det en god mild smag, som de fleste kan lide. Brug det i en gurkemejelatte og kom det i alle de smoothies, gryderetter m.m. du kan komme i nærheden af.«

Redaktionen anbefaler: