Artikel

6 fif fra de storlæsende: Sådan får du læst (endnu) flere bøger

Facebook spurgte vi: »Hvis du læser meget, så del i kommentarsporet dine tips til at få læst mere!« Her er nogle af de gode råd, der kom ind.

Læs artiklen her
Artikel

»Vi mangler noget, vi kan tro på i det 21. århundrede«

Kaspar Colling Nielsens roman, DET EUROPÆISKE FORÅR, er en sjov, skæv og samfundssatirisk bog – bygget på temmelig dystopiske tanker.

Læs artiklen her
Artikel

7 litterære dødssynder, du IKKE vil være skyldig i

Det er ikke (altid) noget at grine ad. Bøger. Mange læseheste tager læsningen og bøgernes handling og deres karakterer dødseriøst ... så her er en lille guide til alle dem, der har en læsehest i deres liv, som de gerne vil holde glade. Råd: Styr uden om faldgruberne her.

Læs artiklen her
Artikel

Giv januar thrill på med en ny ægteskabskrimi

Canadiske Shari Lapena er fra nytår igen aktuel på dansk. I domestic noir-thrilleren EN FREMMED I HUSET er der smæk på den ulmende, ægteskabelige uhygge. Romanen er Lapenas anden udgivelse på dansk – sidste år udkom hendes danske debut, bestselleren NABOPARRET.

Læs artiklen her
Artikel

»Sandheden om et menneske findes ikke« - biografiforfatter Jens Andersen besvarer 6 skarpe

Biografier fænger, fortryller og oplyser. Men uanset hvor grundig forfatteren er, bliver billedet af hovedpersonen aldrig endegyldigt. Det mener Jens Andersen, forfatter til biografien UNDER BJÆLKEN om Danmarks Kronprins.

Læs artiklen her
Artikel

6 lynlektioner: Her er det, du bør vide om disse litterære superstjerner

Måske ved du godt, hvad de 6 forfatterlegender på billedet hedder. Men ved du også, hvem af dem der kun skrev én roman i sit liv? Hvem af dem, der var præstesøn, og hvem af dem, der var med i det, der hed ... »Røde Mor«? Her kan du blive klogere på nogle af de allerstørste blandt de største. Få flere #legendelynlektioner ved at følge @forlagetgyldendal på Instagram.

Læs artiklen her
Artikel

Forfatteren fortæller: »Jeg var nødt til at give Carl den bog«

Se interviewet fra Louisiana Literature, hvor Naja Marie Aidt fortæller om sin 25-årige søns død, og hvordan hun gennem litteraturen tacklede tabet og den altoverskyggende sorg. Anledningen er Aidts bog, HAR DØDEN TAGET NOGET FRA DIG SÅ GIV DET TILBAGE.

Læs artiklen her
Artikel

9 forlagsfolk: Disse bøger har vi et særligt varmt forhold til

Mød her 9 forlagsansatte og få deres personlige bogtips. Billederne blev først vist på Instagram, og har man lyst til at følge os der, så klik her: @forlagetgyldendal

Læs artiklen her
Artikel

Hvorfor læser vi egentlig litteratur? Her er Svend Brinkmanns 7 bud på det

»Vi læser for at få et frirum. Ikke mindst fra konkurrencesamfundets præstationskrav,« mener professor i psykologi, Svend Brinkmann, og erklærer rygterne om litteraturens død for »stærkt overdrevne«. Læs her hans åbningstale til bogmessen Bogforum 2017 med 7 bud på, hvad mennesket får ud af litteraturen.

Læs artiklen her